Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp kommer du att arbeta med forskare som bedriver världsledande forskning om förekomst och progression av inflammatoriska sjukdomar som multipel skleros (MS) och reumatoid artrit (RA). Vi arbetar med att integrera storskalig klinisk information med molekylär genetik, miljö- och livsstilsdata samt registerdata. Detta arbete bygger på intensiva lokala, nationella och internationella samarbeten. Vi erbjuder en kreativ och inspirerande miljö med bred kompetens inom genetik och epidemiologi och nära kopplingar till klinikerna. Fysiskt befinner vi oss på centrum för molekylär medicin vilket är en forskningsmiljö med grupper som studerar olika folksjukdomar med ett brett spektrum av metoder och det finns stora möjligheter att interagera med andra forskare.

Din roll

Ditt uppdrag är att arbeta med genomomfattande genetisk data (dvs GWAS) på både individuell och sammanfattande nivå. Du kommer att använda ett integrerat genomiskt tillvägagångssätt, med metoder som bland annat Mendelsk randomisering, cross-trait metaanalys, funktionell annotering och anrikningsanalys. Ditt primära fokus kommer att vara att undersöka genetiska associationer, identifiera nya loci och reda ut pleiotropa mekanismer relaterade till MS eller RA. Dessutom kommer du att ha den spännande möjligheten att införliva andra omics-data, såsom proteomics, i din forskning för att identifiera biomarkörerna i relation till MS-utveckling, svårighetsgrad och progression.

Vem är du?

Vi söker dig med som innehar en masterexamen samt avancerad kunskap och erfarenhet inom epidemiologi, genetisk epidemiologi, med dokumenterad expertis i hantering av genomdata. Tidigare publikationer inom området är meriterande men inget krav. Du har omfattande och relevanta kunskaper och färdigheter inom statistisk genetik, inklusive GWAS, cross-trait metaanalys, Mendelsk randomisering och relaterade metoder. Vi ser att du har avancerade programmeringskunskaper i språk som R, Stata eller Python. Även erfarenhet av Linux-baserade miljöer och kunskap om cloud computing är ett krav. Vi söker dig med mycket goda engelska språkkunskaper, både muntligt och skriftligt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2357/2024
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, HR-administratör, +46852483047
  • Ingrid Kockum, Forskargruppsledare, 08-51776258
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb