Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Svenningsson labbet är en translationell och multidisciplinär forskargrupp som studerar rörelsestörningar, särskilt Parkinsons sjukdom. Vi använder cell- och djurmodeller och analyserar prover och biopsier från patienter. Våra mål är att förstå de molekylära mekanismerna bakom sjukdomstillstånd och att identifiera nya biomarkörer och medicinskt relevanta terapeutiska mål. På kliniken gör vi longitudinella studier på kohorter av patienter med Parkinsons sjukdom och andra rörelsestörningar, och bedömer både motoriska och icke-motoriska symtom. Vi utför även kliniska prövningar med nya farmakologiska terapier.

Din roll

Ditt uppdrag är att använda sofistikerade musmodeller och toppmoderna molekylära avbildningstekniker, såsom positronemissionstomografi (PET), för att heltäckande kartlägga immunsystemets regulatoriska dynamik vid inflammatorisk tarmsjukdom och Parkinsons sjukdom, med fokus om progressionen av αSyn-patologi. Arbetet innebär också att validera PET-radioligandkandidater som binder till alfa-synuklein i det enteriska nervsystemet och centrala nervsystemet.

Vi förväntar oss att postdoktorn avsevärt bidrar till projektplanering och ledning, handledning av studenter, såväl som manuskriptskrivning och navigering av peer-review-processen.

Vem är du?

Vi söker en mycket motiverad postdoktor som är intresserad av att utveckla vår förståelse för samspelet mellan immunsystemet och Parkinsons sjukdom.

Doktorsexamen i neurovetenskap, molekylär bildbehandling eller liknande område samt kännedom om alfa-synuklein patologi och molekylära mekanismer bakom Parkinsons sjukdom är krav för anställningen. Även erfarenhet av att arbeta med djurmodeller av Parkinsons sjukdom samt inneha certifikatet (FELASA) för att arbeta med djur krävs. Vidare krävs tidigare erfarenhet av PET-radioligandutveckling, gärna med fokus på neurodegenerativa sjukdomar såsom Parkinsons sjukdom. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. 

En praktisk kunskap om relevanta in vitro-metoder, inklusive bindningsanalys, autoradiografi och immunhistofärgning, är önskvärt. Starka analytiska färdigheter och en gedigen förståelse för statistik för bilddataanalys är att föredra. Du ska ha hög nivå av självmotivation och självständighet, arbeta bra med andra i ett team samt vilja handleda eller dela erfarenheter med studenter.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap 
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den xxx 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2102/2024
Kontakt
  • Per Svenningsson, professor , per.svenningsson@ki.se
  • Mikaela Hernberg, HR-administratör, mikaela.hernberg@ki.se;08-852483047
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb