Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan neurotraumatologi och intensivvård för att gemensamt försöka förstå patofysiologin i den akuta fasen efter en traumatisk hjärnskada, men också studera sambandet mellan hjärnskadan och inflammation många år efter traumat. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Du kommer att arbeta med ditt eget forskningsprojekt om att hitta klinisk nytta genom artificiell intelligensanalyser av data från intensivvårdsavdelningar. Du kommer också att arbeta tillsammans med kliniska forskare inom neurotrauma och neurointensivvård, och hjälpa dem med kurering och analys av insamlade data om cerebral metabolism, koagulation och neuroinflammation.

Vem är du?

Du förväntas vara mycket kunnig inom statistik (företrädesvis R eller Matlab, men även andra statistikprogram och programmeringsspråk är meriterande) och ha kompetens inom maskininlärning, longitudinella dataanalyser och analyser av så kallad ”big data”. Tidigare erfarenhet inom neurologi, neurokirurgi och intensivvård är meriterande, liksom en avlagd doktorsexamen inom detta område. Du är flytande i engelska i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den (datum).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4658/2023
Kontakt
  • Eric Thelin, Forskargruppsledare, 0724654531
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-11-24
Sista ansökningsdag 2023-12-11

Tillbaka till lediga jobb