Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Din roll

Vi söker en motiverad postdoktor till vårt team. Du kommer att arbeta med projekt som fokuserar på riskerna och fördelarna med farmakologisk behandling inom rättspsykiatrin. Projektet kommer att använda avancerade epidemiologiska designer och rikstäckande registerdata. Resultaten förväntas ge kritisk information till vårdgivare om riskerna och fördelarna med olika farmakologiska behandlingar, och därmed lägga grund till förbättrade behandlingsresultat för patienter inom rättspsykiatrin.

Som postdoktoral forskare kommer du att arbeta i en internationell forskargrupp. Huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar litteraturöversikt, dataanalys, och skrivning av vetenskapliga manuskript.

Det här är en tidsbegränsad anställning på 2 år.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Den sökande förväntas ha:

 • Erfarenhet och kunskap i att genomföra epidemiologiska studier med inriktning mot rättspsykiatrin.
 • Kunskap om Nationellt rättspsykiatriskt kvalitetsregister.
 • Förmåga att formulera forskningsfrågor utifrån befintlig evidens inom området.
 • Erfarenhet och intresse av att arbeta i en internationell forskargrupp. Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation (på engelska)
 • Samarbetsförmåga med forskare inom och utanför gruppen.
 • Läkarexamen och klinisk erfarenhet som läkare i rättspsykiatrisk vård är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3573/2023
Kontakt
 • Zheng Chang, zheng.chang@ki.se
 • Adina Nisell, adina.nisell@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb