Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Verksamheten vid institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) omfattar utbildning och forskning inom system-, ledarskaps- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, livslångt lärande för sjukvårdspersonal, etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning, sjukvårdens informationssystem, social innovation och självmordsprevention. LIME ansvarar för tre masterprogram och en rad olika uppdragsutbildningar. Vi samverkar med Region Stockholm, olika myndigheter och företag, samt patientorganisationer. Läs mer om LIME.

I avdelningen Centrum för hälsoinformatik (HIC) bedriver vi forskning och utbildning inom hälsoinformatik och ansvarar för ett tvåårigt globalt masterprogram i hälsoinformatik samt ger uppdragsutbildning, fristående kurser och doktorandkurser kring digital hälsa. Genom att vara en del i Karolinska Institutets eHälsa corefacilitet ger vi även metodstöd till andra forskargrupper vid KI. Hos oss får du en unik möjlighet att arbeta i gränssnittet mellan sjukvård och teknologi i en engagerande och internationell miljö. Läs mer om HIC.

Din roll

Vi söker en ambitiös och ansvarsfull teammedlem som arbetar ca. 50% med utbildning och 50% stöd inom eHälsa corefaciliteten och i olika forskningsprojekt. Du har en gedigen bakgrund inom hälsoinformatik och din ingång kan vara antingen klinisk eller teknisk.

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde. Du kommer att arbeta som lärare/kursansvarig i olika kurser i masterprogrammet för hälsoinformatik (som ges på engelska). Du kommer också att arbeta med metodstöd inom ramen för KIs corefacilitet för eHälsa. Som en del av teamet kommer du även att vara involverad i olika forskningsprojekt.

Ditt arbete kommer att innehålla;

 • Kursansvar, planering och utförande av kurser (salsundervisning och examination), inklusive planering av relevanta lärandeaktiviteter, involvera gästföreläsare och arrangera studiebesök
 • Handledning och examination av masterarbeten
 • Utvärdering och utveckling av kurser
 • Bistå programdirektorn med student- och alumnikontakter samt strategisk utveckling av programmet
 • Arbetar med metodstöd (t ex kravspecifikation, programmering, utvärdering av mobila appar) inom ramen för KIs corefacilitet för eHälsa
 • Skriva publikationer och söka externa forskningsmedel 

Bedömningsgrunder

Skallkrav:

 • Magister- och doktorsexamen i hälsoinformatik eller motsvarande
 • Erfarenhet av undervisning i hälsoinformatik med fokus på co-design/tjänstedesign och implementering av digital hälsa och/eller hälsoinformatikstandarder och datahantering
 • Erfarenhet av handledning och examinering av examensarbeten på mastersnivå
 • Erfarenhet av att leda och utveckla kurser
 • Kunskaper i vetenskapligt skrivande på engelska och kommunikationsförmåga
 • Kunskaper i svenska och engelska (både i tal och skrift)
 • Programmeringskunskaper

Meriterande kvalifikationer (måste stödjas av dokumentation):

 • Ett gediget nätverk inom digital hälsa, nationellt och internationellt

Personliga skickligheter:

 • Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet. Eftersom denna rekrytering innebär intensiv interaktion med studenter kommer dina personliga färdigheter att vara viktiga, såsom goda kommunikationskunskaper, struktur och förmåga att samarbeta, men också förmågan att driva projekt och arbeta självständigt under tidspress och med, i vissa fall, begränsade instruktioner.

 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna


Centrum för hälsoinformatik


Utbildning vid HIC

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, beskrivning av pedagogiska meriter och forskningsmeriter samt motivering som presenteras i enlighet med

Karolinska Institutets meritportfölj.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2129/2023
Kontakt
 • Professor, Sabine Koch, sabine.koch@ki.se
 • Assisterande lektor, Nadia Davoody, nadia.davoody@ki.se
Facklig företrädare
 • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
 • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb