Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för cell -och molekylärbiologi (CMB) är en institution med fokus på grundforskning. CMB bedriver forskning och utbildning inom cellbiologi, molekylärbiologi, utvecklingsbiologi, stamcellsbiologi, cancer och infektionsbiologi. CMB ligger i Biomedicum, ett nytt interdisciplinärt forskningscenter utformat för att samla den experimentella forskningen som bedrivs på Karolinska Institutet Campus Solna under ett tak för att främja och uppmuntra samarbete. Biomedicum inhyser ca 1200 forskare och möjliggör att dyrare utrustning kan delas mellan grupperna och användas så effektivt som möjligt.

Din roll

Forskningsområdet i Björn Anderssons grupp är användning av genomik och bioinformatik för att studera organismbiologi, fokuserat på infektiösa agens. Huvudprojekten är jämförande genomik i parasitiska sjukdomsframkallande protozoer, inklusive trypanosomer, Giardia och Plasmodium tillsammans med uppföljande funktionella studier, och bred screening för att studera det humana mikrobiomet, med ett speciellt fokus på att identifiera virus.

Vi erbjuder nu en anställning som postdoktor till en motiverad och kvalificerad sökande med stark bakgrund i både bioinformatik, datametoder och datamodellering, och erfarenhet av laborativt forskningsarbete inom molekylärbiologi. Tjänsten kräver förmåga att hantera och analysera komplexa genomiska dataset med bioinformatiska metoder och att följa upp detta med laboratoriestudier med avseende på utveckling av diagnostiska test. Erfarenhet av arbete med tropiska sjukdomar är en merit.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

För behörighet krävs doktorsexamen med inriktning mot molekylärbiologi och infektion samt bioinformatik/datamodellering eller motsvarande utländsk examen.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet. Dokumenterad skicklighet i bioinformatik och datamodellering är meriterande. Det är viktigt att den sökande har goda kunskaper vad gäller datametoder och programmering. Det är också viktigt att sökanden har dokumenterad skicklighet inom molekylärbiologiskt laborativt arbete, som PCR, cellodling och liknande. Mycket god förmåga att behärska det engelska språket såväl muntligt som skriftligt är ett krav. Förmåga till självständigt arbete är av stor vikt. Erfarenhet av multidisciplinärt teamarbete, internationellt samarbete,  projektstyrning samt god social kompetens och samarbetsförmåga är ytterligare viktiga aspekter.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Stockholm, Campus Solna

https://ki.se/en/cmb/department-of-cell-and-molecular-biology

https://ki.se/en/cmb/bjorn-anderssons-group

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1220/2022
Kontakt
  • Björn Andersson, professor,, bjorn.andersson@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, 08-52486353
Publicerat 2022-04-12
Sista ansökningsdag 2022-04-26

Tillbaka till lediga jobb