Vill du bidra till att förbättra global miljöhälsa?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper. 

Vid enheten för miljöepidemiologi, Institutet för miljömedicin (IMM) har vi en lång erfarenhet av framgångsrika nationella och internationella storskaliga studier inom miljöepidemiologi rörande hälsosamband med luftföroreningar och buller. I en tvärvetenskaplig miljö samarbetar vi med ledande forskargrupper inom Europa och USA och bidrar till viktig kunskapsinhämtning som är relevant för samhällens folkhälsoarbete. Hos oss får du möjligheten att arbeta med hög-kvalitativa kohort och miljödata inom en omfattande forskningsnätverk, och dra fördelarna av att tillhöra en grupp med omfattande epidemiologiska och biostatistiska kunskaper.

Din roll

Som postdoktor kommer du att forska på hälsoeffekter av miljöfaktorer med störst inverkan på folkhälsan, nämligen luftföroreningar, buller och temperatur. Tonvikten kommer att ligga på utfall inom hjärtkärl- och metabolsjukdom.

Din roll innebär koordinering samt forskningsproduktion för två projekt:

1) Ett nationellt samarbete att studera samband mellan exponering för omgivningsbuller och kardiovaskulära och metabola utfall inom den banbrytande Swedish Cardio-Pulmonary bioImage Study (SCAPIS) som inkluderar bl a detaljerade datortomografiska undersökningar av kärl och fettinlagringar från 30 000 deltagare i 6 svenska städer.

2) Ett internationellt samarbete med ledande forskare från Harvard University, Boston University, Ben Gurion University och Public Health Foundation of India som studerar hälsoeffekter av luftföroreningar och temperatur i India med hjälp av en nationell avancerad satellit-baserad PM2.5 och temperaturmodell.

Arbetet inkluderar koordinering och facilitering av datainhämtning, bearbetning, analyser samt författande av manus i samarbete med andra forskare. I en begränsad utsträckning kommer arbetsuppgifterna även inkludera undervisning, handledning av studenter samt deltagande i hälsokonsekvensbestämningar.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Behörighet för anställningen innebär innehav av doktorsexamen inom medicin, epidemiologi, biostatistik eller dylikt, formell utbildning inom epidemiologi eller biostatistik och erfarenhet inom epidemiologisk forskning. Du har stor vana av statistiska metoder inom epidemiologi och kan arbete oberoende inom statistiska program såsom STATA eller R. Du är organiserad, ansvarstagande, gillar att arbete i grupp och har dokumenterad hög färdighet både muntligt och skriftligt i engelska. Meriterande är hög färdighet inom svenska, innehav av biomedicinsk kunskap inom tex hjärt och kärlsjukdomar eller diabetes, kunskap om luftföroreningar, buller, GIS och spatial modellering eller erfarenhet med stora dataset.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Enheten för miljöepidemiologi, Institutet för miljömedicin, Karolinska Institutet, Solna

https://staff.ki.se/people/petlju

https://ki.se/en/imm/unit-of-environmental-epidemiology

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast 17 augusti 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2107/2020
Kontakt
  • Petter Ljungman, Forskare , petter.ljungman@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Karlhans Che, Anda Gliga Saco-S, karlhans.che@ki.se, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2020-05-08
Sista ansökningsdag 2020-08-17

Tillbaka till lediga jobb