-med inriktning mot forskning

Avdelning

Avdelningen för Klinisk farmakologi vid Institutionen för laboratoriemedicin har en stark historik inom farmakogenetisk, läkemedelsmetabolisk, tropikfarmakologisk och farmakoepidemiologisk forskning. Två professorer innehar förenade anställningar.

Institutionen är en av de mest utbildningsintensiva vid Karolinska Institutet och Avdelningen för Klinisk farmakologi har en central roll i grundutbildning för läkare, biomedicinska analytiker, sjuksköterskor, och tandhygienister.

Inom forskning och utbildning har vi ett nära samarbete med Klinisk farmakologi vid Karolinska Universitetssjukhuset som har bl.a. utmärkta läkemedelsanalytiska resurser.

Arbetsuppgifter

Vi söker en person med internationellt sett framgångsrik forskning inom området tropikfarmakologi.

I arbetsuppgifterna ingår att bedriva framgångsrik forskarutbildning samt undervisning inom Karolinska Institutets olika program och att bedriva internationellt ledande forskning inom tropikfarmakologi. Det akademiska uppdraget är förlagt till Karolinska Institutet vid Campus Flemingsberg.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor är den som visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (Se anvisningarna till anställningsordningen). Sökande ska vara etablerad och bedriva internationellt ledande forskning inom området, ha goda dokumenterade samarbets- och ledaregenskaper och erfarenhet av translationell forskning i en klinisk miljö. Den sökande ska, som huvudsökande, ha erhållit nationella eller internationella forskningsanslag inom ämnet i konkurrens och ha potential att säkerställa vidare anslag inom området. Den sökande ska också ha erfarenhet av handledning av doktorander till disputation. 

Bedömningsgrunder

Anställningen har en inriktning mot forskning och vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid forskningskvalitet och framtida potential till ledande forskning inom tropikfarmakologi. Sålunda kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2) och klinisk skicklighet (1). 

Den anställda professorn ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt SUHFs rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska professorn inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.          

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Granskning av meriter kommer att ske av externa sakkunniga på engelska. Av den anledningen skall alla bifogade handlingar vara skrivna på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-303/2018
Kontakt
  • Matti Sällberg, Head of Department, 08-5240000, matti.sallberg@ki.se
Publicerat 2019-08-13
Sista ansökningsdag 2019-09-10

Retour aux postes vacants