Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Bli en del av forskningsfronten inom arbetslivets utmaningar. Forskningsgruppen The New World of Work strävar efter att utveckla lösningar som främjar hållbara, rättvisa och hälsosamma arbetsmiljöer genom robust data, kausala epidemiologiska metoder samt tvärvetenskapligt och internationellt samarbete. Vårt arbete genomsyras av ett starkt samhällsengagemang, med särskilt fokus på att minska ojämlikheter och förbättra hälsan för arbetstagare i otrygga anställningar.

Din roll

Inom ramen för en stark forskningsmiljö med tillgång till högkvalitativa longitudinella dataset kommer dina arbetsuppgifter att knytas till tre pågående projekt.

  • Utföra kvantitativa analyser med kausala modeller och överlevnadsmodeller för att studera hur negativa livshändelser påverkar arbetsmarknads- och hälsoutveckling, samt identifiera skillnader mellan standard- och otrygga anställningar.
  • Förbättra yrkesregistret genom att tillämpa maskininlärningsverktyg tillsammans med erfarna forskare och Statistiska centralbyrån.
  • Bidra till metodutveckling och främja datatillgänglighet för studier inom arbetsmarknad och arbetsmiljö.
  • Utföra kohortstudier för att analysera sambandet mellan arbetsfattigdom och arbetsmarknadsförlopp, samt deras påverkan på mental hälsa, hjärt-kärlsjukdomar och dödlighet med hjälp av registerdata.

Dessa projekt ger en unik möjlighet att påverka policy, utveckla innovativa forskningsverktyg och fördjupa vår förståelse av sambandet mellan arbete, hälsa och samhälleliga utmaningar. Anställningen är en tvåårig visstidsanställning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Utöver behörighetskraven söker vi kandidater med följande kompetenser:

Forskningskompetens:

  • Stark bakgrund inom epidemiologi, folkhälsa, arbetsmarknadsekonomi, sociologi eller liknande område.
  • Erfarenhet av avancerade kvantitativa metoder, såsom longitudinell dataanalys, överlevnadsanalys eller maskininlärning.

Tekniska färdigheter: 

  • Erfarenhet av statistisk programvara som R, Python eller Stata.
  • Erfarenhet av att hantera stora dataset, inklusive datahantering, rengöring och analys av komplexa data.
  • Färdigheter i datavisualisering och presentation av forskningsresultat på ett effektivt sätt.

Ytterligare meriter:

  • Tidigare erfarenhet av policyinriktad forskning eller bidrag till policyfrågor.
  • Kunskap om arbetsmarknadsdynamik, otrygga anställningar eller socialförsäkringssystem.
  • Erfarenhet av öppna verktyg, kodutveckling eller GitHub-repositorier.
  • Erfarenhet av att analysera individ- eller gruppnivåförlopp över tid med avancerade modelleringstekniker, såsom latenta tillväxtmodeller, sekvensanalys eller trajektorieklustring med tillämpningar på arbetsmarknads- eller hälsoresultat.

Vi värdesätter nyfikenhet, innovativt tänkande och ett starkt engagemang för att adressera samhällsutmaningar genom forskning. Om du brinner för att förbättra arbetsvillkor och driva utvecklingen inom arbetsmiljöområdet uppmuntrar vi dig att ansöka!

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

https://ki.se/en/research/research-areas-centres-and-networks/research-groups/the-new-world-of-work-theo-bodins-research-group

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4863/2024
Kontakt
  • Theo Bodin, senior forskare, +46(0)739792572,theo.bodin@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, +46(0)8-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, +46(0)8-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2024-12-11
Sista ansökningsdag 2025-01-07
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb