Strategiska forskningsprogrammet i cancer vid KI, Cancer Research KI https://ki.se/en/cancerresearchki/cancer-research-ki, är en paraplyorganisation med syfte att representera och underlätta cancerforskningsfältet vid KI, som är ett brett och mångvetenskapligt forskningsområde med forskargrupper vid alla KI-institutioner.

Cancer Research KI (CRKI) är ett initiativ finansierat av Sveriges regering för att ytterligare stärka och utöka den redan starka cancerforskningen vid Karolinska Institutet. CRKI  arbetar för att öka kontakterna mellan cancerforskare från olika discipliner, från grundläggande tumörbiologi till klinisk onkologi samt att öka samarbetet med externa aktörer, till exempel inom industrin.

Ditt uppdrag

Du ska verka för att främja och underlätta samarbetet mellan de ingående forskargrupperna. Dessutom ska du samordna och ansvara för informationsverksamheten. Främjande och samordning av externa kontakter med till exempel sjukhus, industri och internationella forskningscentra ingår också. Budget - och samordning av vetenskapliga arrangemang (konferenser, sommarskolor, temadagar etc.) - ingår i arbetsuppgifterna. Du har översyn över alla delar i CRKIs verksamhet inklusive samordning av arbetsgruppsaktiviteter, EU-projekt, styrelsemöten och ansvarar även för utlysningsprocessen för forskningsanslag (förslagsutlysning, annonsering och sammanställning av inkomna ansökningar).

Din profil

Du ska ha en doktorsexamen inom det biomedicinska området och goda kunskaper om cancerforskningsområdet. Du ska ha lång arbetslivserfarenhet från akademi och/eller industri med projektsamordning och budgetansvar och gärna även kommunikation och nätverksbyggande. Du ska ha goda språkkunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift samt ha god erfarenhet av att hålla muntliga presentationer på bägge språk.

Du ska vara serviceinriktad, strukturerad, självständig, flexibel och stresstålig samt ha förmåga att arbeta med flera olika uppgifter samtidigt. Dessutom krävs samarbets- och prioriteringsförmåga. Du bör också vara en god kommunikatör.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-05-31

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1978/2024
Kontakt
  • Professor, Elias Arnér, elias.arner@ki.se
Facklig företrädare
  • Anurupa Nagchowdhury (OFR), anurupa.nagchowdhury@ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb