Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för Neurovetenskap består av 30 forskargrupper som på molekylär, cellulär, och nätverksnivå studerar det friska och sjuka nervsystemets funktioner. Dr. Gilberto Fisones grupp är intresserad av karaktärisering av musmodeller för neurodegenerativa och psykiatriska sjukdomar. En forskningslinje är studie av neuropsykiatriska komplikationer vid behandling med dopaminerga mediciner. Gruppen behöver förstärka forskningen rörande dessa komplikationer, som inkluderar impulskontroll och beroendesjukdomar. Dessa studier kompletterar klinisk forskning om neurodegenerativa sjukdomar som pågår på Karolinska Institutet. Dr Fisones grupp finns i Biomedicum laboratoriet som erbjuder en multidisciplinär miljö i toppmoderna lokaler.      

Din roll

Kandidaten förväntas delta i utförandet av analyser av abnormiteter kopplade till farmakologisk behandling av Parkinsons sjukdom (PD). Arbetet baseras på användning av gnagarmodeller för PD. Dessa modeller reproducerar beroende-liknande sjukdom som vanligen förekommer hos patienter med Parkinsons sjukdom vid behandling med standardmedicinering (e.g. L-Dopa och dopaminreceptor agonister). Målet med studierna är utveckling av nya behandlingar för dessa tillstånd.    

Vem är du?

Kandidaten skall vara väl förtrogen med biokemiska tekniker som t.ex. Western blotting och immunofluorescens samt stereotaxiska manipulationer i möss, speciellt microinjektion av 6-hydroxydopamin. Kunskap om olika beteendeanalyser inklusive open field, och condition place preference samt vana att hantera transgena möss är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 oktober.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde November
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3878/2023
Kontakt
  • Gilberto Fisone, 08-52487375
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
  • Björn Meister, SACO, bjorn.meister@ki.se
Publicerat 2023-10-11
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb