Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Forskargruppen

Michael Landrehs forskargrupp är placerad på Karolinska Institutet i Solna vid SciLifeLab. Gruppen består för närvarande av två doktorander, fyra postdoktorer och en senior forskare. Vår grupp arbetar med alla aspekter av proteinbiokemi, med fokus på hur regulatoriska vägar och proteininteraktioner kan utnyttjas terapeutiskt. Vårt labb inkluderar toppmoderna masspektrometri-, mikroskopi- och proteintekniska faciliteter, vilket ger en unik miljö för studier av proteininteraktioner från molekylär till organismnivå

Din roll

Som Amanuens kommer du att utföra proteinrening och karaktärisering av oordnade proteiner som spelar roller i cancer och neurodegeneration. Arbetsuppgifterna inkluderar optimering av reningsprotokoll, verifiering av målproteinerna med masspektrometri och gelelektrofores, provberedning för kryo-EM och karakterisering av proteininteraktioner med hjälp av mikroskopiska analyser. Anställningen är tidsbegränsad med en omfattning på 25 % under maximalt 6 månader.

Vem är du?

Krav för tjänsten

  • Registrerad student vid universitet/högskola
  • Kandidatexamen eller motsvarande i biomedicinsk vetenskap.
  • Erfarenhet av molekylärbiologi, proteinbiokemi och masspektrometri.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med proteiner med inre störningar.

Du som söker bör ha utmärkta kunskaper i det engelska språket och bör trivas i ett multinationellt team bestående av strukturbiokemister och cellbiologer.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Länk: https://ki.se/en/mtc/principal-investigator-michael-landreh

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-10-05

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3600/2023
Kontakt
  • Michael Landreh, michael.landreh@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Ekelund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb