Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vår forskargrupp (Epidemiology of Psychiatric Conditions, Substance use and Social Environment (EPiCSS) - leds av professor Christina Dalman. Inom vår grupp hittar du en unik möjlighet att arbeta nära tillsammans med spetsforskare i skärningspunkten mellan psykosociala och biologiska vetenskaper. Vi erbjuder en attraktiv, engagerande och internationell forskningsmiljö där du kan bidra till högkvalitativ forskning på en internationellt konkurrenskraftig nivå.

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med syfte att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder samt bidra med kunskapsunderlag till riktlinjer och policydokument. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 10 forskargrupper, omkring 100 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Din roll

Vi söker en forskningsassistent för att samordna den dagliga driften av en ny randomiserad kontrollerad studie (RCT). Försöket kommer att undersöka effekterna av yogabaserad träning på hälsa och välbefinnande bland vuxna som diagnostiserats med postcovid 19. Vi siktar på att rekrytera cirka 100 deltagare under 18 månader.

Under handledning kommer du att screena och bedöma nya deltagare; upprätta och hantera en projektdatabas (inklusive datainmatning); kontakt med fitnesscenter som ansvarar för interventionen; registrera provet online; se till att rekryteringsmålen uppnås och att försöket löper smidigt. Efter avslutat försök kan det finnas möjligheter att leda dataanalyser och skriva vetenskapliga manuskript för publicering.

Vem är du?

Krav (vänligen beskriv hur du uppfyller de i din ansökan):

 • Flytande i svenska och engelska
 • Magisterexamen i omvårdnad, folkhälsa, psykologi, träningsvetenskap eller relaterad disciplin
 • Administrativa och organisatoriska färdigheter på hög nivå (inklusive förmågan att utföra flera uppgifter och hantera perioder med hög arbetsbelastning)
 • Hög nivå av social/interpersonell förmåga

Meriterande:

 • Erfarenhet i närtid av att koordinera en randomiserad kontrollerad studie
 • Sjuksköterskeexamen
 • Har du erfarenhet av att hantera prövningar som involverar fysisk aktivitetsintervention eller patienter med covid är särskilt välkomna att söka

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 

Läs mer om forskargruppen EPiCSS

Läs mer om Institutionen för global folkhälsa

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar och arbetslivserfarenhet utanför akademin, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)


Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 juni 2023. Tjänsten är en visstidsanställning ett år på heltid (100%). 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2332/2023
Kontakt
 • Mats Hallgren, mats.hallgren@ki.se
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • SACOs styrelse, saco@ki.se
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-28

Tillbaka till lediga jobb