Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk, geriatrisk och gastrointestinal epidemiologi, samt biostatistik.

Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 270 anställda. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vi söker en forskningsassistent som kommer att bidra till ESPRESSO (en enhet för gastrointestinal epidemiologi: https://ki.se/en/meb/espresso) som leds av professor Jonas F Ludvigsson (https://staff.ki.se/people/jonas-ludvigsson). Huvudmålet med forskningen är att förbättra vår förståelse för magtarmsjukdomar.


Din roll

Det finns två projekt: 1. undersöka sambandet mellan psykiatriska läkemedel och leverpåverkan; 2. forskningsstudier inom celiaki. Vi kommer att använda unikt forskningsmaterial, inklusive en histologisk kohort (dvs. ESPRESSO) och nationella vårdregister i Sverige, och kommer att samarbeta med andra forskargrupper inom och utanför KI. Som forskningsassistent förväntas du delta i eller till och med leda enskilda studier, inklusive projektkoordinering, studiedesign, dataanalys, manuskriptskrivning och resultattolkning.

 

Vem är du?

Vi söker en person med multidisciplinär kompetens, inom t.ex. klinisk medicin, farmakologi, folkälsa, epidemiologi eller biostatistik, och som helst har tidigare erfarenhet av epidemiologisk forskning. Du ska ha dokumenterade avancerade färdigheter och expertis inom R-programmering, STATA eller liknande programvara samt förmåga att samarbeta väl i ett tvärvetenskapligt team samtidigt som du även ska kunna arbeta självständigt. Kandidaten behöver goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Som person är du social och kan interagera och bidra inom ett team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2162/2023
Kontakt
  • Jonas Ludvigsson, Professor, jonas.ludvigsson@ki.se
  • Adina Nisell, HR, adina.nisell@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb