Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Enheten för integrativ epidemiologi vid Institutet för miljömedicin (IMM), Karolinska Institutet (KI), bedriver forskning för att förbättra förståelsen för och konsekvenser av ohälsa och sjukdom, med ett särskilt fokus på neurologiska och neurodegenerativa sjukdomar, psykiatriska sjukdomar och cancer. Vi strävar efter att, genom ett multidiciplinärt tillvägagångssätt och genom att integrera flera olika metoder, besvara våra grundläggande forskningsfrågeställningar, för att på så sätt generera högkvalitativ forskning.

Enheten för integrativ epidemiologi, IMM, söker nu efter två postdoktorer för att leda och koordinera projekt med fokus på neurologiska sjukdomar, där data från nationella hälsoregister, longitudinella kohorter samt biobanker kommer att användas. Tjänsterna i denna utlysning är på 2 år.

Din roll

Vid Enheten för integrativ epidemiologi är vårt huvudsakliga fokus att studera och identifiera miljö-, livsstils- och genetiska faktorer för sjukdomsutveckling, prognostisering av sjukdomsutveckling samt läkemedelsutvärdering för olika neurologiska sjukdomar, med ett särskilt fokus på amyotrofisk lateral skleros (ALS), myastenia gravis (MG) och multipel skleros (MS). Vi gör detta genom att kombinera högkvalitativa nationella patientregister, stora sjukdomsspecifika patientkohorter och fall-kontrollstudier med både kliniska och biologiska material, allt i nära samarbete med kliniska forskare (företrädelsevis med ME Neurologi, Karolinska Universitetssjukhuset). Som postdoktoral forskare förväntas du inta en central roll i hela forskningsprocessen, från planering, projektadministration, etikansökningar, databearbetning och analys, till tolkning och spridning av resultaten. Du förväntas också delta i handledning av doktorander och magisterstudenter samt undervisning. 

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Specifika krav för tjänsten:

  • Doktorsexamen inom medicin, epidemiologi, biostatistik, folkhälsa eller liknande fält.
  • Forskningserfarenhet inom neurologiska sjukdomar, eller andra kroniska sjukdomar.
  • Stark bakgrund inom epidemiologi eller biostatistik.
  • Självständig avancerad dataanalysförmåga med gedigen erfarenhet av R, Python, SAS eller Stata.
  • Dokumenterad god förmåga att kommunicera på engelska, både i tal och skrift.
  • God samarbets- samt kommunikationsförmåga.
  • Förmåga att arbeta självständigt och systematiskt.

Det är fördelaktigt med tidigare erfarenhet inom området neurologiska sjukdomar. Erfarenhet från internationella samarbeten och projektadministration anses också meriterande. Vi lägger stor vikt vid god personlig lämplighet och letar efter en kreativ och starkt motiverad person som tycker om att jobba i team. God social- och samarbetsförmåga samt personlig lämplighet, och samtidig självständighet i arbetet, är mycket viktigt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Enheten för integrativ epidemiologi, Institutet för miljömedicin, , KI, Solna

https://ki.se/en/imm/unit-of-integrative-epidemiology

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1433/2023
Kontakt
  • Fang Fang, professor , fang.fang@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-04-03
Sista ansökningsdag 2023-05-12

Tillbaka till lediga jobb