Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskningen vid Enheten för Epidemiologi, Institutet för miljömedicin (IMM), KI, fokuserar på att öka kunskapen om sjukdomars etiologi och prognos, med tonvikt på miljö- och livsstilsfaktorer, samt epidemiologisk metodik. Mycket av vår forskning sker i internationella samarbeten. Forskningen baseras på stora register-baserade kohorter, samt kohort- och fall-kontrollstudier med omfattande information från frågeformulär och biologiska prover. På enheten arbetar för närvarande 7 seniora forskare, 8 postdoktorala forskare, 6 doktorander och en statistiker. Vår forskning är relevant ur ett folkhälsoperspektiv, och vi deltar ofta i nationella och internationella hälsoriskbedömningar där våra forskningsresultat kommer till nytta.

Din roll

Vi genomför nu flera projekt inom cancerepidemiologi generellt, men framför allt fokuserat på barncancer, både avseende etiologi, prognos och långtidseffekter, och söker nu ytterligare en postdoktoral forskare till enheten. Förutom planerade projekt finns möjligheter att utveckla och genomföra egna projektidéer, där tillgången till data för omfattande kohorter erbjuder stora möjligheter. Som postdoktor förväntas du delta i hela forskningsprocessen, från planering, databearbetning och analys, till rapportskrivning och korrespondens med vetenskapliga tidskrifter. Du förväntas också delta i handledning av doktorander och viss undervisning. Tjänsten avser en tvåårsperiod med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Krav för att vara aktuell för tjänsten:

 • Doktorsexamen i medicinsk vetenskap, inriktad på epidemiologi eller angränsande område
 • Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga arbeten
 • Erfarenhet av folkhälsorelaterad forskning
 • Erfarenhet av att hantera och analysera stora databaser, inklusive hälsodataregister och populationsregister
 • Mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift, inklusive vetenskapliga texter

Det är meriterande att ha erfarenhet av cancerepidemiologi och registerbaserad epidemiologisk forskning och färdigheter i data-analys, användande av statistiska mjukvaror (helst SAS och/eller STATA), samt internationellt samarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en medarbetare som uppskattar att arbeta i team och uppvisar god samarbetsförmåga och samtidigt är självständig nog att formulera nya hypoteser och kritiskt granska resultaten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: 

Enheten för epidemiologi, Institutet för miljömedicin, Karolinska Institutet, Solna

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska (helst) eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1208/2023
Kontakt
 • Maria Feychting, maria.feychting@ki.se
 • Giorgio Tettamanti, Giorgio.tettamanti@ki.se
Facklig företrädare
 • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
 • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-24

Tillbaka till lediga jobb