Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en avdelning inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Den här anställningen som postdoktor är baserad på ett projekt finansierat av Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE), med titeln ”Förändring av vårdbehov och vårdövergångar efter 60 års ålder: samspel mellan individers skörhet, deras miljö och personliga perspektiv.”

Detta projekt syftar till att öka vår kunskap om vårdbehov och mönster för vårdutnyttjande hos sköra och kliniskt komplexa äldre vuxna, för att identifiera snabba åtgärder för att åstadkomma en mer proaktiv och integrerad vård. En snabbare övergång för sköra individer mellan vård (primärvård, sjukhus) och socialtjänst (hemtjänst, institutioner) har observerats men inte definierats väl. Samtidigt är splittrade och idiosynkratiska vårdövergångar utan tvekan ansvariga för en snabbare funktionsnedgång, vilket påskyndar utvecklingen av skörhet. Genom att utnyttja tre väldefinierade svenska populationsbaserade studier som ingår i den svenska nationella studien om åldrande och vård (SNAC) och i National E-Infrastructure on Aging Research (NEAR) kommer vi att analysera data från över 7 000 individer >60 år, som bor både i städer och i landsbygdsområden i tre olika regioner.

Din roll

En viktig uppgift för kandidaten kommer att vara att bidra konceptuellt såväl som metodologiskt till de forskningsaktiviteter som planeras inom det FORTE-finansierade projektet, under ledning av Dr Davide Liborio Vetrano. Dessutom finns det möjligheter att initiera individuella forskningsprojekt utifrån kandidatens intressen. Framställning av rapporter och publikationer för inlämning till fackgranskade tidskrifter och andra former av spridning kommer att vara centrala uppgifter. Kandidaten kommer också att vara engagerad i skriftliga finansieringsansökningar. Slutligen kommer undervisning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet också att vara en av kandidatens uppgifter.

Mer information om projektet.

Det här är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker en kandidat som har den bakgrund som krävs och förmågan att arbeta i ett tvärvetenskapligt team, vara självständig och kunna ta initiativ samt proaktivt hitta lösningar. De sökande måste också ha goda organisatoriska färdigheter, ha ett öga för detaljer och ha god kommunikationsförmåga.

För anställningen krävs:

  • En doktorsexamen i epidemiologi eller folkhälsa.
  • Mycket goda kliniska kunskaper.
  • Arbetslivserfarenhet inom dataanalys och datatolkning företrädesvis inom forskningsområdet åldrande.
  • Klinisk erfarenhet och forskningserfarenhet inom området folkhälsa.
  • Goda kunskaper om statistisk programvara (t.ex. Stata, SPSS, R).
  • Erfarenhet av att arbeta med olika typer av epidemiologiska data (dvs. populationsbaserade, kliniska och administrativa datamängder)
  • Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga.
  • Flytande i engelska, både skriftligt och muntligt.

Det är meriterande om du har:

  • Förmåga att arbeta i en samarbetsmiljö med forskare med kvantitativ och klinisk bakgrund.
  • Intresse för professionell utveckling inom det epidemiologiska området.
  • En proaktiv inställning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Information om ARC

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 november 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4487/2022
Kontakt
  • Amaia Calderón-Larrañaga, senior forskare, amaia.calderon.larranaga@ki.se
  • Davide Liborio Vetrano, biträdande lektor, davide.vetrano@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb