Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I vår forskargrupp får du en unik möjlighet att arbeta tillsammans med forskare vid skärningspunkten mellan psykologi och neurovetenskap. Ett aktuellt fokus för professor Emily Holmes forskargrupp är mental imagery och utveckling av innovativa interventioner för att stärka mental hälsa. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på högsta internationella nivå, inklusive University of New South Wales (UNSW), Australien (Professor Michelle Moulds). Anställningen beräknas pågå i 8 månader på heltid (100%).

Din roll

Vi söker en postdoktor på heltid för arbete i denna kliniska och experimentella miljö. Du kommer att arbeta med ett projekt som undersöker nya sätt att använda positive imagery (t.ex. via korta online-interventioner) för att förbättra mental hälsa, både hos individer i samhället i stort såväl som individer i utsatta grupper. Du kommer även (efter behov) att arbeta med andra projekt som genomförs av professor Holmes, som utvärderar en intervention med inriktning mot minnen av trauma.

Dessutom kommer du att stödja forskargruppsledaren och professor Moulds med ärenden som rör administration och genomförbarhet av projekten, du kommer till exempel att delta i forskningsdokumentationsprocedurer med KI-ELN, vara behjälplig i valet av strategier för att använda metoder för öppna data, arbeta med etikansökningar och ansökningar om bidrag. Du kommer också att delta i samarbeten med andra yrkesverksamma som är involverade i projekten i fråga.

Oregelbunden arbetstid kommer övervägas utifrån behoven i datainsamlingen. Du kan behöva resa inom din tjänst, både inom och mellan Stockholm och Uppsala. Du kommer att delta i veckomässiga gemensamma forskargruppsmöten.  

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen i kognitiv vetenskap/psykologi eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi söker en person med erfarenhet av:

  • minnesforskning och av att genomföra experiment med hjälp av digitala verktyg
    (Prolific, Gorilla)
  • att leda projekt, på ett sätt som uppvisar förmågan att arbeta under tidspress
  • att använda principer för öppen vetenskap
  • att presentera forskningsresultat vid internationella konferenser, förbereda och lämna in etikansökningar och manuskript för publicering i vetenskapliga tidskrifter

Sökanden behöver ha mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, eftersom en stor del av forskargruppens arbete och kommunikation med externa samarbetspartners sker på engelska. God samarbetsförmåga och effektivitet, erfarenhet av interdisciplinärt och internationellt samarbete, samt förmåga till självständigt arbete är förutsättningar.

Den sökande bör ha en god kommunikations- och problemlösningsförmåga, samt god skriftlig och muntlig kunskap i ett nordiskt språk. Svenska är meritande men inte ett krav. God tidshanteringsförmåga, erfarenhet med insamling och analys av psykofysiologisk data och metoder för neuroimaging (t.ex. EEG, fMRI) är meriterande, liksom expertis inom skripting/programmering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 maj 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1930/2022
Kontakt
  • Emily Holmes, Professor, emily.holmes@ki.se,emily.holmes@psyk.uu.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2022-05-02
Sista ansökningsdag 2022-05-17

Tillbaka till lediga jobb