Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelningen för barnonkologi och barnkirurgi är landets ledande inom barncancerforskning, med en bred forskning som omfattar allt från laborativa och kliniska studier till epidemiologi och vårdvetenskap. Avdelningens mål är att ytterligare förbättra överlevnaden i barncancer och livskvaliteten för drabbade barn och familjer. Avdelningen för barnonkologi och barnkirurgi är en välfungerande, växande och uppskattad avdelning. 

Om forskargruppen

Forskargruppsledare Dr Anna Nilsson är kliniskt verksam som barnonkolog liksom flera andra gruppmedlemmar. Hon bedriver forskning som syftar till att lösa kliniska problem som rör infektioner och immunosuppression hos barn med cancer för att på så sätt bidra till ökad överlevnad i barncancer. Gruppen  har etablerade samarbeten  inom den egna avdelningen liksom med andra grupper vid Bioclinicum, Karolinska sjukhuset samt vid andra forskningsinstituter. Mera specifikt hanterar vi patientprover och mäter bland annat antikroppssvar och T-cellssvar mot vaccinantigener genom immunobaserade metoder som ELISPOT, ELISA och Flödescytometri.

Din roll

Du söker en tjänst som post doc i vår forskargrupp för translationell barncancerforskning inom pediatrisk infektion/immunologi. Du kommer att studera det adaptiva immunsystemet hos barn med cancer och hur det påverkas av cytostatika kopplat till risk för livshotande infektioner. Du kommer att ansvara för stora delar av det laborativa arbetet vilket innebär att aktivt arbeta med planering, genomförande, dataanalys och författande av rapporter, samt även handledning av studenter och doktorander.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom området immunologi , cellbiologi eller pediatrik. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du ska vara genuint intresserad  och motiverad av att arbeta med translationell forskning inom barncancer. Vi förväntar oss att Du bidrar aktivt och konstruktivt till att utveckla våra projekt och att du har stor pedagogisk- och samarbetsförmåga. Du förväntas att kunna jobba både teambaserad såväl som på egen hand.

Vi söker en motiverad medarbetare med dokumenterade kunskaper/publikationer inom B- och/eller T-cellsimmunologi. Du förväntas ha stor erfarenhet av standardtekniker som hantering av cellkulturer,  immunfenotypning och funktionella studier ( flödescytometri, tetramerfärgning, Elispot/Fluorospot och andra immunoassays) samt erfarenhet av att arbeta med primära prover (blod, saliv). Erfarenhet från humanstudier med pediatrisk profil är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Bioclinicum, Karolinska sjukhuset Solna

https://ki.se/kbh/aterhamtning-av-immunsystem-och-infektionsskydd-hos-barn-som-genomgar-cancerbehandling

https://ki.se/en/kbh/recovery-of-the-immune-system-and-resistance-against-infections-in-paediatric-patients

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-608/2022
Kontakt
  • Anna Nilsson, Forskargruppledare, 0707-50 01 39
  • Sabina Brinkley, HR-partner, 08-524 823 80
Facklig företrädare
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2022-02-08
Sista ansökningsdag 2022-03-01

Tillbaka till lediga jobb