Karolinska Institutet, Institutionen för fysiologi och farmakologi

-med inriktning mot utbildning och forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för fysiologi och farmakologi (FyFa) bedriver utbildning och forskning inom fysiologi, farmakologi, anestesiologi och intensivvård på hög internationell nivå. Institutionen har 400 medarbetare, 30 forskargrupper och 90 doktorander. Vi erbjuder en dynamisk undervisningsmiljö i nyrenoverade lokaler och en kreativ forskningsmiljö i nybyggda Biomedicum på Campus Solna. Forskningsverksamheten på institutionen inkluderar ämnesområdena cellulär signalering, kardiovaskulära och respiratoriska system, neuropsykofarmakologi, neuroinflammation, farmakogenetik, regenerativ medicin, njurfysiologi, anestesiologi och intensivvård, muskelfysiologi och smärta. Vårt samarbete med kliniker vid Karolinska Universitetssjukhuset ger unika möjligheter för translationell forskning inom våra ämnen. Mer information om vår forskning finns här.

Ämnesbeskrivning

Ämnet neurofysiologi innefattar undervisning och forskning inom nervsystemets fysiologi. Inom molekylär neurofysiologi används fysiologiska tekniker exempelvis elektrofysiologiska registreringar med voltage clamp och patch clamp, samt optogenetik, immunohistokemi och molekylärbiologi för att förstå fysiologiska och patofysiologiska processer som är viktiga för uppkomst av sjukdom i centrala nervsystemet.

Din roll

Institutionen har ett mycket stort ansvar för undervisning inom fysiologi på många av KIs grundutbildningar såsom läkar-, tandläkar- fysioterapeut- och optikerprogrammet. Innehavaren förväntas ta en ledande roll för utbildning på grundnivå och avancerad nivå inom ämnet neurofysiologi samt förväntas även bedriva forskarutbildning, forskning samt administrativt akademiskt arbete inom ämnesområdet. Innehavaren ska ta ansvar för ledning av sin forskargrupp och genomföra forskning på

högsta internationella nivå. Innehavaren förväntas även ha en ledande roll i form av utvecklings- och kurs- samt momentansvar inom den nya Mastersutbildningen i Translational Physiology and Pharmacology som leds av Institutionen.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor med inriktning mot utbildning och forskning är den som visat utmärkt pedagogisk skicklighet och god vetenskaplig skicklighet (se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet).

Därutöver gäller att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning.

Sökande ska vara en nationellt ledande och internationellt erkänd forskare inom området neurofysiologi, uppvisa självständig och pågående forskning fokuserad på CNS sjukdomar, t ex Parkinson, samt ha utmärkt pedagogisk erfarenhet och skicklighet innefattande betydande insatser inom grundutbildning och utbildning på forskarnivå och/eller inom postdoktoral utbildning.

Den sökande måste ha erhållit god forskningsfinansiering som forskningsledare från nationella och internationella finansieringsorgan under de senaste fem åren och visa en tydlig potential för fortsatt och utökad finansiering inom forskningsområdet.

Dokumenterad handledning av doktorander och postdocs, utmärkt undervisningserfarenhet och skicklighet samt erfarenhet av lednings- och utvecklingsuppdrag och dokumentation av ledarutbildning är ett krav.

Bedömningsgrunder

Anställningen har en inriktning mot utbildning och forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (2), pedagogisk skicklighet (3) och lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2).

Vid anställning som professor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen 3.1.2 i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Erfarenhet av neurofysiologiska metoder såsom elektrofysiologi, amperometri och immunohistokemi är önskvärt.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna – Institutionen för fysiologi och farmakologi

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5505/2021
Kontakt
  • Prefekt FyFa, Sophie Erhardt, sophie.erhardt@ki.se
  • FyFa HR, HR@fyfa.ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
Publicerat 2022-03-21
Sista ansökningsdag 2022-04-18

Tillbaka till lediga jobb