Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Single cell teamet, del av National Genomics Infrastructure (NGI), söker en kvalificerad forskningsinfrastrukturspecialist.

Science for Life Laboratory (SciLifeLab, www.scilifelab.se) är ett nationellt center för storskalig forskning inom life science med en avancerad teknologisk infrastruktur. NGI är en av de största tekniska plattformarna inom SciLifeLab. Det är en nationell resurs och infrastruktur som erbjuder toppmodern DNA sekvensering och SNP genomtypning till forskare i hela Sverige.

Genom att tillhandahålla tillgång till avancerade tekniker inom genomik och riktlinjer och stöd för provinsamling, studiedesign, val av protokoll och bioinformatisk analys hoppas vi kunna möjliggöra världsledande forskning. Single cell teamet fokuserar på storskalig strömlinjeformad transkriptomisk och genomisk analys av stora antal av individuella eukaryotiska celler.

Din roll

ESCG konstruerar sekvenseringsbibliotek från RNA eller DNA från enskilda celler, med hjälp av modern molekylärbiologi. Personen i fråga kommer hantera värdefulla primära cellprover, RNA-prover samt högteknologiska instrument på daglig basis.

Dina arbetsuppgifter inkluderar att hantera alla experimentella aspekter av att konstruera sekvenseringsbibliotek från eukaryota celler. Detta inbegriper att hantera nano-deponerings instrument, DNA-analysinstrument, pipetteringsrobotar, mikroskopi och bildanalys, kvalitetsberäkningar på RNA och DNA. Metoder som vi för närvarande arbetar med inkluderar  Smart-seq3, Chromium-systemet från 10x Genomics samt andra mer experimentella protokoll.
Ditt arbete kan även innebära att sätta upp ytterligare metoder vid faciliteten.

Arbetsuppgifterna kan även innebära administrativa delar såsom projektkoordinering, användarkonsultationer, kostnadsberäkningar, sammanställning av fakturaunderlag, utveckling och uppdatering av laborativa protokoll (SOPs), upphandling, beställning av reagenser, inventering och riskuppskattningar.

Vi tror att du är serviceinriktad och tycker om att lära dig nya molekylärbiologiska metoder.
Du skall kunna arbeta både självständigt och i samarbete med kollegorna på faciliteten samt kunna arbeta med flera projekt parallellt. Du är noggrann, flexibel och effektiv samt har god förmåga att utvärdera och dokumentera ditt arbete. God kommunikations- och samarbetsförmåga är ett direkt krav. Du kommunicerar med kollegor och forskare på både engelska och svenska.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsinfrastrukturspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Den sökande ska även ha uppvisat teknisk och metodologisk skicklighet.

Bedömningsgrunder

Kvalifikationer

  • Doktorsexamen inom molekylärbiologi, biomedicin, bioteknologi eller liknande
  • Goda kunskaper inom molekylärbiologiska tekniker
  • Tidigare erfarenhet av laborativt arbete och Good Laboratory Practice (GLP), inklusive biosäkerhet
  • Kommunikationsförmåga på engelska

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat:

  • Tidigare arbete med molekylärbiologisk analys av enskilda celler
  • Erfarenhet av arbete med RNA och primära celler
  • Metodutveckling inom molekylärbiologi
  • Erfarenhet av avancerad provhantering av RNA och/eller DNA
  • Erfarenhet av arbete med laborativ automatisering
  • Erfarenhet av datahantering, programmering samt bioinformatik
  • Erfarenhet av att jobba med ett LIMS system

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: SciLife lab, Solna

https://ngisweden.scilifelab.se/

[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska skrivas i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj för forskningsinfrastrukturspecialist/senior forskningsinfrastrukturspecialist (länk)

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5346/2023
Kontakt
  • Anja Mezger, anja.mezger.2@ki.se
Facklig företrädare
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elizabeth.valenzuela@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
Publicerat 2024-01-15
Sista ansökningsdag 2024-02-05

Tillbaka till lediga jobb