Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Anslut dig till vårt dynamiska och samarbetsvilliga forskarteam dedikerat till att avslöja komplexiteten hos amyotrofisk lateral skleros (ALS) och relaterade neurodegenerativa tillstånd. Vi erbjuder en möjlighet för en högt motiverad och kunnig postdoktorforskare att betydelsefullt bidra till banbrytande forskning inom detta område.

Din roll

Som postdoktorforskare kommer du att leda undersökningar om sambanden mellan olika biomarkörer samlade från ALS-patienter. Ditt huvudfokus kommer att vara att studera sambandet mellan immunrespons och andra biomarkörer, mentala hälsoenkäter och sjukdomsutbredningsmönster. Dessutom kommer du att spela en avgörande roll i att utforska möjligheten att konstruera prediktiva modeller med hjälp av tillgängliga biomarkörer för en modell av sjukdomsprogressionshastighet.

Dina ansvarsområden kommer att omfatta en bred uppsättning avgörande uppgifter, inklusive:

  1. Longitudinell Biomarköranalys:
  • Genomföra en omfattande longitudinell studie som analyserar biomarkörer över olika stadier av ALS-progress för att identifiera dynamiska förändringar och potentiella prediktiva mönster.
  • Korrelatera markörer för immunrespons med sjukdomens svårighetsgrad och progression och betona deras roll som potentiella prognostiska indikatorer.
  1. Multi-Omics-integration:
  • Integrera data från multi-omik (genomik, proteomik, metabolomik) med immunresponsprofiler för att helt förstå ALS-patofysiologi och identifiera nya terapeutiska mål.
  1. Tillämpningar för Maskininlärning:
  • Implementera maskininlärningsalgoritmer för att utveckla prediktiva modeller baserade på biomarkörsdata, med målet att prognostisera sjukdomsprogressionshastighet och patientutfall.
  • Utforska användningen av AI-tekniker för att analysera storskaliga biomarkördataset för mönsterigenkänning och personifierade medicinansatser.
  1. Samverkande Kliniska Studier:
  • Samarbeta med kliniska partners för att få olika patientkohorter för biomarkörvalideringsstudier, säkerställa klinisk relevans och tillämplighet av forskningsresultat.
  • Initiera samarbeten med globala institutioner för att utvidga dataset för en mer omfattande förståelse av ALS-biomarkörer och deras konsekvenser.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Utöver detta ska du ha:

  • Doktorsexamen (PhD) inom relevant område (neurovetenskap, immunologi, epidemiologi, etc.).
  • Bevisad forskningsbakgrund inom neurovetenskap med fokus på neurodegenerativa sjukdomar.
  • Utökad praktisk erfarenhet av statistisk analys, experimentell design och epidemiologiska studiedesigns. (Erfarenhet av maskininlärning/artificiell intelligens är en fördel).
  • Expertis inom biobanksprocedurer, inklusive hantering av prover, etiska överväganden och juridiska aspekter.
  • Tidigare erfarenhet av att hantera forskningsprojekt och handledning av yngre forskare/studenter.
  • Utmärkta kommunikationsfärdigheter med en historia av inflytelserika presentationer och publicerade artiklar.
  • Förmåga att arbeta självständigt och samarbeta i ett team.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28/12 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5118/2023
Kontakt
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
  • Caroline Ingre, Forskargruppsledare, 0725808725
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-12-15
Sista ansökningsdag 2023-12-28

Tillbaka till lediga jobb