Karolinska Institutet, Instit för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi på Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) vid Karolinska Institutet söker en driven, kreativ, analytisk, noggrann och ansvarsfull forskningsassistent med bakgrund i exempelvis beteendevetenskap eller samhällsvetenskap och med erfarenhet av kvalitativa metoder för datainsamling och analys. Du bör också ha ett intresse för hälso- och sjukvårdens klimatarbete.

Om oss

Tjänsten tillhör forskargruppen Ledarskap i sjukvård och akademi som är en del av Medical Management Center vid institutionen. Forskningen är främst inriktad på hälso- och sjukvårdens styrning och organisering. Forskningen som bedrivs är tvärvetenskaplig och flera discipliner möts. Gruppen ger även ledarskapsundervisning på grund- och avancerad nivå samt utvecklar och ger program riktade till yrkesverksamma inom sjukvård och akademi.

Din roll

Som forskningsassistent kommer du att samarbeta med forskare i ett projekt som handlar om att undersöka hälso- och sjukvårdens arbete med att minska verksamhetens negativa miljöpåverkan i syfte att uppnå klimatmål. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära att genomföra scoping review, genomföra datainsamling (exv. intervjua, observera, dokument), transkribera och analysera data med kvalitativa metoder och utifrån vetenskaplig teori samt sammanställa resultat och medverka i skrivandet av vetenskapliga artiklar på engelska. Tillsammans med forskarna kan du också komma att delta i arbetet med att utveckla en intervention som ska implementeras. Projektet är tvärvetenskapligt, praktiknära och bygger på principer av aktionsforskning. Därtill kan det bli aktuellt med undervisning.

Vem är du?

För tjänsten krävs:

  • Masterexamen inom relevant ämnesområde såsom management, miljövetenskap, innovation, beteendevetenskap (exv. organisationspsykologi, psykologi, beteendeekonomi), hälso- och sjukvård, folkhälsovetenskap, statsvetenskap eller humaniora (exv. etnologi).
  • Kunskap om och erfarenhet av att samla in och bearbeta kvalitativa data (intervjuer, observationer, dokument).
  • Erfarenhet av att applicera teoretiska ramverk.
  • Genomfört en litteraturöversikt.
  • Utmärkt skriftlig och muntlig förmåga både på engelska och svenska.

Tjänsten kräver att du har god samarbetsförmåga och även kan arbeta självständigt. Som person ska du vara resultatinriktad och kunna arbeta inom givna tidsramar men utan att sänka kvalitén på ditt arbete. Du ska ha en analytisk förmåga, vara noggrann, strukturerad och ansvarsfull samt vara driven och kreativ.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

Ett stort intresse för forskningsområdet. Tidigare erfarenhet av forskningsarbete. Erfarenhet av kvantitativ metod. Tidigare erfarenhet av skriftlig framställning av forskningsresultat på engelska. Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar och presentera resultat vid vetenskapliga konferenser.

 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 https://ki.se/lime

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-10-15. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3594/2023
Kontakt
  • Linda Sturesson Stabel, linda.sturesson-stabel@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, Jayne.alfredsson@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, Shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb