Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar och omfattar avancerad grundläggande vetenskaplig, klinisk och epidemiologisk forskning. Dessutom är det en av de huvudsakliga utbildningsinstitutionerna vid Karolinska Institutet. En tjänst som forskningsassistent finns nu tillgänglig vid avdelningen för klinisk fysiologi.

Din roll

Projektet rör träningsintolerans hos individer med post akut Covid-19 Syndrom och syftet med projektet är att öka förståelsen för fysiologiska och neurofysiologiska symptom och bakomliggande mekanismer. Projektet baseras på en genomgående fysiologisk och neurofysiologisk screening, muskelbiopsier, blodstatus i vila och efter olika typer av akuta träningspass. Den person som anställs i projektet förväntas utföra dessa undersökningar i samarbete med sjukhusets avdelningar för klinisk fysiologi och klinisk neurofysiologi samt under handledning av Professor Thomas Gustafsson.  

Vem är du?

För projektet bör du ha en masterutbildning i träningsfysiologi eller motsvarande, kandidater som ännu ej har erhållit sin masterexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för examen uppfyllts. Kandidaten ska ha en mycket god förståelse för klinisk träningsfysiologi och erfarenhet av att arbeta med kliniska populationer inom ramen för forskningsstudier. Erfarenhet av randomiserade interventionsstudier och humanfysiologiska testmetoder så som syreupptagsmätningar, dynamisk muskelstyrka och ultraljud av muskel, samt blod- och muskelprovtagning krävs för den utlysta tjänsten.  Erfarenhet av arbete med forskningsdatabaser är meriterande. Ett starkt intresse för translationell forskning, och förmågan att samverka effektivt och produktivt i ett interprofessionellt team och en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, kompetens och förmåga samt tidigare dokumenterad erfarenhet.    

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Forskningsmiljön

Tjänsten är tillgänglig på Avdelningen för Klinisk Fysiologi, Institutionen för Laboratoriemedicin  Institutet. Forskningen vid institutionen syftar till en ökad förståelse för kopplingen mellan fysisk aktivitet och hälsa och utförs i nära samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset.

Placering: Flemingsberg

Läs om Institutionen för laboratoriemedicin

Läs om avdelningen för Klinisk fysiologi

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

En anställningsansökan ska innehålla följande handlingar:

  • Personligt brev

  • Ett fullständigt CV, inklusive datum för försvaret av examensarbetet, titeln på examensarbetet, akademiska utmärkelser och andra vetenskapliga meriter, pedagogiska kvalifikationer och erfarenhet.

  • Kontaktuppgifter till två professionella referenser

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2241/2023
Kontakt
  • Helene Rundqvist, Forskare, helene.rundqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist, SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb