Vill du bidra med att öka kunskapen om bättre arbetsmiljö och hälsa bland läkare, sjuksköterskor och undersköterskor i Sverige?

Vi söker en ambitiös postdoktor med kompetens inom yrkesepidemiologisk forskning och vetenskapligt skrivande. Postdoktorn kommer att bedriva forskning om yrkesmässig exponering för psykiska ohälsa inom hälso- och sjukvården med särskilt fokus på arbetstider och skiftarbete samt psykosocial arbetsmiljö.

Vår forskargrupp är en fantastisk arbetsplats. Vi erbjuder ett dynamiskt, stödjande och öppet forskningsklimat där du uppmuntras att tänka fritt och utforska dina egna idéer. Detta är rätt plats för dig som vill växa från postdoktor till PI.

Din roll

Du kommer att ingå i en grupp forskare, statistiker och doktorander som studerar arbetsvillkor och hälsa inom hälso- och sjukvården. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt utarbeta manuskript och leda publiceringsprocessen av vetenskapliga artiklar från projektet. Du kommer att utveckla studiedesign i kommunikation och samarbete med statistikerna. Du förväntas föreslå och leda forskning vidare inom området och aktivt söka forskningsfinansiering.

Du är intresserad av att påverka arbetslivet och förbättra hälsan för arbetstagare. Du har en öppen och samarbetsvillig inställning till arbetet och håller med om att samarbete – inte konkurrens – är det som leder till framgång.

I postdoktortjänsten ingår förutom forskning även

  • handleda doktorander och masterstudenter
  • planera och stödja samordning av forskningsprojekt i en internationell miljö
  • andra administrativa uppgifter

Tjänsten är en tvåårig visstidsanställning med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, men om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vid bedömning av sökande lägger vi särskild vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska visa dokumenterad god förmåga att kommunicera vetenskap i tal och skrift på engelska. Du har god samarbetsförmåga och är strukturerad och självgående.

Du har erfarenhet av att utföra statistiska analyser med hjälp av ett eller flera statistikprogram. Du kommer att ha statistiskt stöd från en statistiker men måste kunna kommunicera kring kvantitativa data (enkätdata eller registerdata) och statistiska modeller.

Du gillar att arbeta i grupp, lära dig nya saker och kan hantera både kortsiktiga och långsiktiga deadlines med tydliga mål. Du är en problemlösare som tar egna initiativ.

Det är meriterande med erfarenhet av handledning/undervisning samt av projektledning och ansvar inom forskningsprojekt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering:  Enheten för arbetsmedicin, Solna 

Hållbar hälso- och sjukvård
Enheten för Arbetsmedicin

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1760/2023
Kontakt
  • Emma Brulin, docent, 0730-526602,emma.brulin@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga och Nanna Fyhrquist, SACO-S , anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-04-25
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb