Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Ämnesbeskrivning

I EL Andaloussi´s labb är fokus på utveckling av teknik för effektiv intracellulär leverans av funktionella proteiner eller proteinkomplex med hjälp av konstruerade extracellulära vesiklar (EVs). Trots de framgångsrika extracellulära målen för terapeutiska proteiner, där vissa har godkänts för kliniska tillämpningar, t.ex. monoklonala antikroppar, är effektiv intracellulär leverans av funktionella proteiner fortfarande en utmaning. Detta beror helt enkelt på plasmamembranets ogenomtränglighet för proteiner. Vår forskning omfattar utveckling av ny och innovativ teknik för proteinleverans som på ett säkert och effektivt sätt kan transportera målproteiner eller proteinkomplex till målvävnaden. För att uppnå detta konstruerar vi EVs med förbättrad leverans- och målstyrningskapacitet och screenar vårt breda utbud av EV-designs i sjukdomsrelevanta cell- och djurmodeller. Vår forskningsplattform erbjuder således en unik möjlighet att upptäcka, tillverka och leverera avancerade terapier.  

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att arbeta med utvecklingen av biotekniska extracellulära vesiklar (EVs) för att effektivt leverera aktiva biologiska ämnen, främst terapeutiska nukleinsyror, in vitro och in vivo.
Forskningen kommer främst att inriktas på utveckling av innovativa strategier för leverans av nukleinsyror med hjälp av konstruerade EVs som lastfordon. Din uppgift kommer att vara att integrera vår nuvarande kunskap om laddning av nukleinsyror, EV-teknik och effektiv vävnadsinriktad läkemedelsleverans för att skapa modulära bioteknikplattformar för att lansera EV:s som nästa generations nukleinsyraterapeutiska läkemedel. Det mesta av arbetet kommer att utföras med hjälp av cellinjer och djurmodeller. Projekten kommer att vara mycket innovativa och kräver aktuell kunskap på området och en utmärkt förmåga att integrera och överföra teknik för att inrätta nya arbetsflöden. I din roll som forskningsspecialist kommer du att arbeta praktiskt i laboratoriet, delta i utformningen och designen av nya projekt och ta på dig ledaransvar. 

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation. För denna tjänst ser vi att du har akademisk utbildning inom medicinsk genetik, nukleinsyrabiologi och cellulär bioteknik.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Stor social kompetens, ledaregenskaper och en positiv attityd 
  • Omfattande erfarenhet av produktion och karakterisering av EV
  • Utformning och genomförande av innovativa strategier inom EV-teknik

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Kunskaper i flervägsflödescytometri och FACS av celler eller EV

  • Överlägsen kompetens inom molekylärbiologiska tekniker, särskilt PCR-relaterade metoder

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 november.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4276/2022
Kontakt
  • Professor, Samir El Andaloussi, samir.el-andaloussi@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-11-09
Sista ansökningsdag 2022-11-23

Tillbaka till lediga jobb