Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta i forskargruppen som leds av professor Robert Harris som är en del av Karolinska Neuroimmunology and Multiple Sclerosis (KNIMS) center som samlar ett 40-tal forskare som arbetar med olika aspekter av patogenesen av multipel skleros (MS) och andra neurodegenerativa sjukdomar. Gruppen Applied Immunology & Immunotherapy är fysiskt placerad vid Center for Molecular Medicin, ett translationellt medicinskt centrum, och forskningsfokus är att utveckla innovativa sätt att behandla kroniska neurodegenerativa sjukdomar.

Din roll

Vi söker en forskningsspecialist med goda kunskaper om experimentella neurodegenerativa modeller. Erfarenhet av ett brett spektrum av immunologiska tekniker och av mikroglia biologi kommer att tillämpas i ett projekt som syftar till att utveckla ett mikroglia ersättningsparadigm med hjälp av donatorceller och fostervattenepitelceller. Arbetet kommer att omfatta experimentell design, databearbetning, kvalitetskontroll, statistiska analyser, datatolkning och presentation av rön i form av vetenskapliga publikationer, anslagsansökningar och vid möten och konferenser. Individen förväntas leda forskningsprojekt som bedrivs av andra doktorander, samt underlätta samarbeten utanför labbet. Vi erbjuder en mycket stimulerande och välkomnande arbetsmiljö i en enhet av motiverade medarbetare med olika kompetenser.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Vi söker en person med doktorsexamen i immunologi med minst 5 års erfarenhet som postdoktor. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av musmodeller för neurodegenerativa sjukdomar samt kunskaper i grundläggande labbtekniker såsom PCR, ELISA, immunhistokemi och fluorescensmikroskopi. Betydande expertis inom immunologiska analyser samt FACS är ett krav tillsammans med utmärkta analytiska och kvantitativa färdigheter. Du ska även ha dokumenterad forskningserfarenhet av komplex dataanalys, en hög nivå av påvisbar kommunikationsförmåga både på svenska och engelska och förmåga att handleda doktorander.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Expertkunskaper inom mikroglialbiologi.
  • Lång erfarenhet av neurodegenerativa sjukdomar.
  • Bra samarbetsförmåga. 

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Kunskap om stamceller såsom fostervattenepitelceller.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om forskargruppen här.

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 april 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2 maj 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1496/2022
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-52483282,vendela.breeze@ki.se
  • Robert Harris, Professor, robert.harris@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2022-04-04
Sista ansökningsdag 2022-04-17

Tillbaka till lediga jobb