Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Forskargruppen Terapeutisk immundesign fokuserar på att förstå och påverka immunsystemet i syfte att skapa individanpassade behandlingar. Vi designar, klonar, renar och testar antigen som sedan testas i olika modellsystem. Målet är att våra plattformar och system ska användas för att med patientspecifik precision skapa förutsättning för botande behandling inom sjukdomsområdena cancer och multipel skleros. Post doc tjänsten riktar sig till dig som vill vara med i ett projekt som arbetar med personlig neoantigenspecifik vaccination.

Din roll

Denna postdoktortjänst är inrättad för att stärka vår kapacitet att utveckla nya personliga sätt att behandla cancer baserad på tumörspecifika mutationer. Din roll blir att vara med i utvecklingen av formulering av personliga vaccin, både i musmodell och en klinisk prövning av hund med olika typer av cancer. Du kommer att formulera, producera, rena och karakterisera de ingående komponenterna inklusive adjuvans för att slutligen pröva dessa i in vitro och in vivo modellsystem.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du ska ha vana att arbeta med musmodeller och cancer. Då vår modell kräver operation och vi har många kontakter med kliniker är det en merit om du har en medicinsk bakgrund. Erfarenhet av CRISPR/Cas9 systemet är också en merit. Vi är en multinationell grupp så engelska är vårt arbetsspråk, därför är det viktigt att du behärskar engelska i både skrift och tal.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna


Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 februari 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-427/2022
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82, vendela.breeze@ki.se
  • Hans Grönlund, Forskare, hans.gronlund@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-02-01
Sista ansökningsdag 2022-02-15

Tillbaka till lediga jobb