Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskningsgruppen ’Övre gastrointestinal kirurgi’ finns i hjärtat av KI’s campusområde i Solna. Gruppen består av forskare, biostatistiker, administratörer, doktorander och studenter. Vi har en klinisk förankring i övre gastrointestinal kirurgi och bedriver forskning om sjukdomar och operationer i matstrupe och magsäck samt associerade tillstånd med fokus på cancer. Du kan läsa mer om gruppen på vår hemsida https://ki.se/mmk/ovre-gi-kirurgi

Ämnesbeskrivning

Forskningsspecialisten kommer att undersöka orsaker, förebyggande och behandling av cancer i matstrupe och magsäck (övre gastrointestinal cancer) och associerade tillstånd (t.ex. Barrett’s esofagus, reflux, obesitas). Forskningen bygger främst på svenska eller nordiska kohorter av patienter med gastroesofageal reflux (inklusive de som opererats med antirefluxkirurgi), obesitas (inte minst de som genomgått obesitaskirurgi), samt övre gastrointestinal cancer (främst de som opererats för dessa tumörsjukdomar).

Arbetet leds av Jesper Lagergren, forskningsgruppens ledare. Han är professor och överläkare i kirurgi vid KI och Karolinska Universitetssjukhuset och medlem i Nobelförsamlingen. Du kan läsa mer om honom här: https://medarbetare.ki.se/people/jeslag

Din roll

Arbetsuppgifterna består främst av forskning, vilket innebär detaljplanering av studier (studieprotokoll), etikansökningar, databearbetning, statistiska analyser och skrivande av vetenskapliga uppsatser. En annan viktig uppgift är att skriva forskningsansökningar. Handledning av doktorander och studenter kan ingå. En viss grad av undervisning förväntas, t.ex. i samband med forskningsgruppens doktorandkurser, forskningsseminarier, ”Journal Clubs” och ”Methods Clubs”.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Vi söker en skicklig yngre forskare med kunskaper i klinisk epidemiologi och helst med erfarenhet av forskning om orsaker, förebyggande och behandling av övre gastrointestinal cancer och associerade tillstånd. Läkarutbildning samt kliniska kunskaper i övre gastrointestinal kirurgi är meriterande. 

Bedömningsgrunder

Sökande kommer främst att bedömas avseende dokumenterade vetenskapliga kvalifikationer samt erfarenheter och skicklighet för det som beskrivs under ’Ämnesbeskrivning’ ovan. Dokumenterad skicklighet i klinisk-epidemiologisk forskningsmetodik och studiedesign är särskilt kvalificerande. Den sökande förutsätts ha god erfarenhet i att analysera och tolka forskningsdata samt att skriva utmärkta vetenskapliga artiklar på engelska. Dokumenterad klinisk kunskap och intresse för matstrups- och magsäckscancer och associerade tillstånd är starkt meriterande. Viktiga personliga karaktäristika är nyfikenhet, engagemang, social kompetens och samarbetsförmåga. Utmärkta kunskaper i engelska språket (både muntliga och skriftliga) är nödvändiga, inte minst då engelska är det officiella språket i gruppen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som KI bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: 
1. Personligt brev (max 1 sida)
2. CV (max 4 sidor)
3. Publikationslista
4. Andra relevanta dokument

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 december 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde omg
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5595/2021
Kontakt
  • Jesper Lagergren,research group leader , jesper.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2021-12-07
Sista ansökningsdag 2021-12-31

Tillbaka till lediga jobb