Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid avdelningen för reumatologi, Institutionen för medicin, Solna bedrivs forskning om muskuloskeletala sjukdomar, inflammatoriska såväl som icke-inflammatoriska. Avdelningen för reumatologi erbjuder goda möjligheter för både klinisk forskning på stora och unika patientgrupper från kliniken tillsammans med biomedicinsk och experimentell djurforskning.

Din roll

Ditt arbete kommer att bland annat innebära koordinering av forskningsprojekt inom systemisk lupus erythematosus (SLE) och lupusnefrit (LN), t.ex. projektet ReBioLup (http://rebiolup.com). Arbetsuppgifterna involverar arbete med forskningsprojekt och dess koordinering, från planering och design till genomförande (inklusive biostatistik) och disseminering, inklusive handledning av juniora forskare och studenter inom gruppen.

Vem är du?

Vi söker dig som är drivande och vill bidra till forskning och utbildning inom inflammation och autoimmunitet. Det är en fördel att kunna förstå och prata svenska, åtminstone på basal nivå, och du bör vara flytande på engelska i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av de aktuella arbetsuppgifterna och forskning inom autoimmunitet och SLE är meriterande. Du bör ha expertis i R och SPSS för biostatistik, framför allt prediktionsmodeller.  

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering
Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp Per-Johan Jakobsson, forskarteam Ioannis Parodis. Arbetet berör olika aspekter av SLE och lupusnefrit. 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4346/2021
Kontakt
  • Ioannis Parodis, ioannis.parodis@ki.se
Facklig företrädare
  • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2021-10-08
Sista ansökningsdag 2021-11-07

Tillbaka till lediga jobb