Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Enheten för öron-, näs- och halssjukdomar som tillhör institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik arbetar med att identifiera biomarkörer och läkemedelsmål för tidig prediktion och prevention av cancer. Vi använder nätverksverktyg för att konstruera högupplösta modeller av malign transformation baserade på multiomikdata ner till spatiell encellsnivå och kliniska rutindata från enskilda patienter. Vi kallar sådana modeller digitala tvillingar, som vi analyserar för att hitta biomarkörer och simulera effekterna av olika läkemedel (se vår webbsida för detaljer och publikationer: sdtc.se).

Din roll

Som postdoktor är din roll är att bidra till konstruktion och analyser av digitala tvillingar, i nära samarbete med andra bioinformatik-, nätverks-, AI-, experimentella och kliniska forskare vid Karolinska Institutet och samarbetspartners vid ledande universitet i USA, Storbritannien och Kina, samt industriella partners. Det innebär att du kontinuerligt kan utveckla dina nuvarande bioinformatiska kunskaper och därigenom få flera olika karriärvägar efter din postdoktor. Arbetsmiljön är vänlig, icke-hierarkisk och engelsktalande. Balans mellan arbete och privatliv är en prioritet, inklusive 5 veckors semester/år. Karriärplanering, utbildning i bidragsansökningar och ledarskap erbjuds. Detta har lett till framgångsrika akademiska och industriella karriärer för flera tidigare doktorander och postdoktorer.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vidare krävs:

  • Doktorsexamen i beräkningsbiologi, nätverksvetenskap eller bioinformatik relevant för vår forskning
  • Erfarenhet av dataanalys och bioinformatik, med färdighet i programmering (helst R, Python, Matlab eller bash) och högdimensionell statistik
  • Dokumenterad erfarenhet av multiomikanalyser ner till encellsnivå
  • Forskning som har resulterat i publikationer i tidskrifter med impact >5
  • Förmåga att tolka data i ett biologiskt sammanhang
  • Förtrogenhet med att samarbeta i en multidisciplinär forskningsmiljö
  • Behärskar engelska, muntligt och skriftligt

Det är meriterande att du som person har du personlig mognad, integritet och är kreativ med en förmåga att lösa problem på ett analytiskt sätt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar strukturerat för att nå resultat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 januari 2025.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4494/2024
Kontakt
  • Mikael Benson, mikael.benson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-12-09
Sista ansökningsdag 2025-01-03
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb