Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Huvudintresset för forskargruppen är att utforska olika egenskaper i mänsklig fettvävnad, med fokus på mänsklig adipocytbiologi. Vi utforskar basala cellulära funktioner som senescens, adipocyters lipid- och cellomsättning, hur adipocyter svarar på övervikt och hyperinsulinemi samt heterogenitet i mänskliga fettdepåer. Att förstå oss på hur adipocyter reagerar på övervikt och hur de bidrar till hälsa och patologi i människor är gruppens största fokus. Denna fokus, i kombination med våra väletablerade samarbeten med kliniker, både i Sverige och utomlands, maximerar vår potential att kunna översätta våra forskningsresultat till klinisk användning.

Din roll

Den framgångsrika kandidaten kommer att ansvara för att utföra metoder som är centrala för gruppens forskning. Detta inkluderar hantering av mänsklig fettvävnad (vävnadsdissektion, cell- och kärnisolering), immunohistokemi, immunocytokemi och konfokal mikroskopering, molekylär biologi (DNA- och RNA isolering, qPCR, protein analyser inklusive western blot och ELISA/Mesoscale), comet assay och cell- och vävnadsodling.

Vem är du?

För att vara kvalificerad måste sökande ha följande:

  • Mastersexamen i biomedicin, molekylärbiologi eller bioteknik.
  • Expertis i molekylärbiologiska tekniker, inklusive qPCR, western blot och protein analyser.
  • Histologi och immuncytokemi samt konfokal mikroskopering.
  • Analys av DNA-skador (comet, ROS, immunbaserade analyser).
  • Senescens (SABG analys).
  • Skriva och tala flytande engelska.

Preferens kommer att ges till kandidater med expertis i de förenämnda metoderna i mänsklig fettvävnad.

Personliga egenskaper:

Bra kommunikations- och organiseringsförmågor är ett krav. Kvalitéer som ansvarstagande, flexibilitet, lagspelare och problemlösningsförmåga kommer att vara av stor vikt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Stockholm

https://Spaldinglab.org

https://ki.se/en/cmb/kirsty-spaldings-group

[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2020/2024
Kontakt
  • Kirsty Spalding, kirsty.spalding@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami,OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elizabeth.valenzuela@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb