Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu en forskningsassistent till Lanner-labbet vid institutionen klinisk vetenskap, intervention och teknik. Som forskningsassistent får du en unik möjlighet att utveckla cellbaserade läkemedel för att behandla åldersrelaterad förändring i gula fläcken.

Din roll

Lanner labbet jobbar tillsammans med Anders Kvanta vid St Eriks Ögonsjukhus för att genomföra en fas-1 studie där stamcellsderiverade retinala celler skall transplanteras till patienter med åldersrelaterad förändring i gula fläcken. Som forskningsassistent kommer du i huvudsak arbeta med:

  • Ansvara för testning av stamcellbaserat läkemedel
  • Koordinera skrivandet av dokument för att stödja ansökningar
  • Utveckla nya embryonala stamceller 

Detta är en tidsbegränsad anställning på 9 månader. 

Vem är du?

Vi söker dig som har djup och specifik erfarenhet av att testa stamcellsderiverade retinala celler både för frisläppning och djup förståelse av prekliniska djurstudier. Vidare ska du ha erfarenhet av att jobba i GMP labb och odling av embryonala stamceller, särskilt klonal expansion. Det är fördelaktigt om du redan är kvalificerad att jobba I GMP facilliteten Karolinska Centrum för Cellterapi.

Som person har du lätt för att arbeta självständigt och du tar initiativ för nya uppgifter och utmaningar. Du har ett strukturerar tillvägagångssätt i ditt arbete och har en god förmåga för att skapa nya relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1934/2024
Kontakt
  • Fredrik Lanner, fredrik.lanner@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb