Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Den postdoktorala forskartjänsten avser laborativt (experimentelt) baserad forskning vid Nordbergs 'Translational Molekylär Imaging Lab  som utgörs av ett multidisciplinärt team av doktorander, postdocs, erfarna forskare och kliniker som arbetar i framkanten av translationell demensforskning. Forskargruppen har ett translationellt tillvägagångssätt som använder både in vitro och in vivo molekylär hjärnavbildningsteknik, och vårt mål är att utforska de komplexa patofysiologiska egenskaperna hos neurodegenerativa sjukdomar, med starkt fokus på Alzheimers sjukdom men även andra neurodegenerativa sjukdomar, för att utveckla ny diagnostik. markörer och läkemedelsmål för tidig intervention i sjukdomspatofysiologi. Självständigt arbete kombineras med starkt samarbete inom gruppen och egna idéer och initiativ uppmuntras.

Din roll

Tjänsten är inom translationell forskning med stort fokus på att förstå vilken roll olika patologiska förändringar  (amyloid, tau, astrocyter, mikroglia, synapsförluster) har  vid uppkomst av Alzheimers sjukdom och annan demenssjukdomar. Tjänsten ger dig möjlighet att arbeta med translationella/kliniskt relevanta projekt i linje med forskargruppens breda mål , inom Alzheimers sjukdom och  andra neurodegenerativa störningar. Ett forskningsprojekt kommer att fokusera på att karakterisera a7 nikotinreceptorer i astrocyter och koppling till amyloid med hjälp av ett nytt PET-spårämne. Arbetsuppgifterna kommer att innebära dagligt laboratoriearbete, sammanställning av data och manuskript som skriver för publicering, anslagsansökningar, deltagande och presentation av framstegsuppdateringar i interna gruppmöten, avdelningens doktorand/postdoc-seminarier och journal club och vid nationella/internationella konferenser vid behov.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som har forskning och labberfarenhet inom området Alzheimers sjukdom eller andra hjärnsjukdomar och expertis inom proteinbiokemi, immunohistokemi, cellodling och andra biokemiska tekniker liksom erfarenhet av autoradiografi är meriterande. Kandidaten ska vara självgående, med ett stort forskningsintresse och kunna arbeta både självständigt och vara en bra lagspelare med utmärkt kommunikationsförmåga på engelska (skriftligt och muntligt). Kandidaten ska vara pålitlig, detaljorienterad och samarbetsvillig samt ha en förmåga att arbeta utan att kräva omfattande utbildning eller behov av noggrann handledning. Erfarenhet av arbete i internationella forskningslaboratorier och goda publikationer uppskattas. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: NEO Flemingsberg 

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Tjänsten avser heltid på två år. 

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse/ According to agreement
Löneform Månadslön/ Monthly salary
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2237/2023
Kontakt
  • Agneta Nordberg, 0705107685
  • Amanda Nyberg, HR-partner , 08-52486812
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tillbaka till lediga jobb