Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en biostatistiker till vår högkvalificerade grupp för tillämpad biostatistik vid Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB). I vår grupp får du både ta ansvar för vetenskapligt samarbete med forskare i högprofilerade epidemiologiska forskningsprojekt och arbeta med strategiska uppgifter avseende biostatistik och bioinformatik vid institutionen. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. Gruppen är en del av en större grupp av biostatistiker som arbetar med både tillämpad biostatistik och metodutveckling, med ca 40 anställda, varav 4 professorer.

Din roll

Som anställd inom den tillämpade biostatistikgruppen arbetar du med projekt inom ett brett spektrum av medicinska tillämningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • bidra med statistisk expertis till epidemiologisk forskning och kliniska prövningar på MEB. Detta inkluderar att ta ansvar för planering, design och analys av studier, samt tolkning och presentation av resultat i vetenskapliga artiklar, i samarbete med institutionens forskare.
  • ge praktiskt stöd och handledning till forskare och doktorander.
  • bidra till utvecklingsarbete avseende forskningsdokumentation och/eller samarbeta med institutionens IT-personal avseende statistisk mjukvara och hårdvara för beräkning.
  • undervisa (föreläsningar och/eller datorlaborationer).

Vem är du?

Du ska ha en akademisk examen inom statistik, matematisk statistik eller motsvarande. Du ska också ha erfarenhet av planering och analys av kliniska prövningar, inklusive kunskap om god praktik och riktlinjer inom RCT, epidemiologisk forskning samt undervisning. Eftersom samarbete med andra yrkesgrupper är en viktig del av arbetet, behöver du vara strukturerad och självständig, samt ha förmågan att arbeta med flera projekt parallellt. Du behöver ha utmärkt kommunikationsförmåga och flytande engelska, både muntligt och skriftligt. Vi förväntar oss att du är motiverad att utveckla dina kunskaper i biostatistik, epidemiologi och medicin.

Erfarenhet inom följande områden betraktar vi som meriterande för tjänsten: forskningssamarbete; statistikkonsultation; arbete med mjukvaran Stata; säker datahantering, forskningsdokumentation och projektorganisation.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 maj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1874/2023
Kontakt
  • Cecilia Lundholm, Chef, cecilia.lundholm@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, HR, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-05-19

Tillbaka till lediga jobb