Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vår forskning vid Enheten för integrativ toxikologi omfattar ett brett spektrum, från experimentella och observationsstudier till matematisk modellering och tillämpning i form av riskbedömning. Syftet är att lyfta fram områden som är avgörande för toxikologisk riskbedömning, med fokus på hälsa och säkerhet på arbetsplatsen, inomhusluftens kvalitet och kemikalieolyckor.

Tjänsten som postdoktor är på två år. 

Din roll

Du kommer främst arbeta i forskningsprojektet Nya in vitro-metoder för att kvantifiera kemosensorisk irritation som underlag för gränsvärden, finansierat av Vetenskapsrådet. Du kommer att planera och genomföra experiment med zebrafiskembryon, från hantering av embryon, kemikalier och videospårning till analys av data och sammanställning av manuskript. Deltagande i allmänna aktiviteter på IMM och enheten förväntas. Deltagande i utbildning inklusive t.ex. handledning av masterstudenter kan krävas.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Särskilda kompetenser: Doktorsexamen i biokemi, molekylärbiologi, toxikologi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av in vitro-toxikologi, kemikaliehantering och riskbedömning. Erfarenhet av arbete med zebrafiskembryon, Danovision och Ethovision.

Allmänna kompetenser: Goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar och av att hålla vetenskapliga presentationer. Personliga egenskaper inklusive social kompetens, förmåga att samarbeta med andra och problemlösningsorienterad

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

https://ki.se/en/imm/institute-of-environmental-medicine

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
En komplett publikationslista
En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2257/2022
Kontakt
  • Gunnar Johanson, gunnar.johanson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-05-20
Sista ansökningsdag 2022-06-03

Tillbaka till lediga jobb