Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för neurogeriatrik består av ca 65 medarbetare. Avdelningen bedriver experimentell och translationell forskning relaterad till främst Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar men också mer allmänna molekylära mekanismer med biomedicinsk relevans studeras. Avdelningen är främst lokaliserad till BioClinicum, KI Campus Solna, samt till viss del i Neo, KI Campus Flemingsberg.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskargruppen

I vår forskargrupp använder vi oss av ett flertal biokemiska och cellbiologiska tekniker för att förstå de bakomliggande orsakerna till Alzheimers sjukdom samt för att hitta markörer för sjukdomen som kan säkerställa tidig diagnos. Vi har upptäckt en ny biomarkör för Alzheimers sjukdom som vi nu utvärderar i patientgrupper från olika länder. Vi samarbetar med flera forskargrupper och även aktörer inom sjukvården vilket ger oss möjligheter att testa våra fynd i kliniken. Vidare studerar vi sjukdomsframkallande mekanismer relaterade till Alzheimers sjukdom i nervceller. För detta ändamål använder vi oss av en ny generation – så kallade superupplösande – mikroskop.

Gruppen arbetar i en inspirerande och interaktiv forskningsmiljö i BioClinicum, KI-Campus Solna och har pågående samarbetsprojekt med nationella och internationella forskargrupper. 

Din roll

Arbetet är omväxlande och bedrivs huvudsakligen på laboratoriet och innebär ansvar för hantering och analys av kliniska prover, framför allt med hjälp av olika affinitets-metoder i multibrunnsformat. Odling av primära nervcellskulturer, fluorescens-inmärkning och mikroskopering av dessa är en annan viktig del i arbetet. Dataanalys och sammanställning av resultat ingår också i arbetsuppgifterna.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för forskning rörande livsvetenskaper i allmänhet och
neurodegenerativa sjukdomar i synnerhet. Det är ett krav att du har en minst treårig högskoleutbildning såsom BMA, cellbiolog, kemist, molekylärbiolog eller liknande.

Det är meriterande om du har mångårig erfarenhet från laboratoriearbete, gärna med fokus på
kvantitativa analyser samt erfarenhet av cellodling. Vi värdesätter samarbetsförmåga, god
organisationsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav, då vi på arbetsplatsen huvudsakligen pratar engelska, men goda kunskaper i svenska är en fördel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2022-05-09

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV och med personligt brev. Vi kan komma att börja intervjua kandidater innan sista ansökningsdag och under processen kan vi komma att tillämpa tester och case. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1684/2022
Kontakt
  • Johanna Lundblad, HR, 08-52486835
  • Lars Tjernberg, Lektor/funktionsenhetschef, lars.tjernberg@ki.se
  • Sophia Schedin Weiss, Forskare, 08-52483507,sophia.schedin.weiss@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2022-04-13
Sista ansökningsdag 2022-05-09

Tillbaka till lediga jobb