Karolinska Institutet, Dep. of Learning, Informatics, Management and Ethics

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Verksamheten vid institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) omfattar utbildning och forskning inom system-, ledarskaps- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, livslångt lärande för sjukvårdspersonal, etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning, sjukvårdens informationssystem, social innovation och självmordsprevention. LIME ansvarar för tre masterprogram och en rad olika uppdragsutbildningar. Vi samverkar med Region Stockholm, olika myndigheter och företag, samt patientorganisationer.

Vid avdelningen Centrum för hälsoinformatik får du en unik möjlighet att arbeta tillsammans med spetsforskare i mötet mellan sjukvård och teknologi. Vi erbjuder en engagerande och internationell miljö där du kan bidra till högkvalitativ forskning på en internationellt konkurrenskraftig nivå samt engagerar dig i våra utbildningar inom hälsoinformatik på master- och doktorandnivå.

Din roll

Som assisterande lektor kommer du att bedriva forskning och utbildning inom hälsoinformatik, särskilt inom Clinical Informatics eller Consumer Health Informatics. Egen forskning bör vara relaterad till t.ex. dataanalys och visualisering, dataintegration och interoperabilitet, eller design och utvärdering. Arbetet består i huvudsak av uppgifter såsom:

  • Att medverka i hälsoinformatikutbildning på master- och doktorandnivå inklusive kursansvar
  • Att ansöka om forskningsmedel
  • Att författa vetenskapliga publikationer och informera om forskning och forskningsresultat
  • Att initiera och driva nationella och internationella samarbeten inom ämnesområdet

Ämnesbeskrivning

Hälsoinformatik är ett tvärvetenskapligt område i skärningspunkten mellan informationsvetenskap, datavetenskap och hälso- och sjukvård. Området granskar och utvecklar de metoder som krävs för att optimera insamling, lagring, hämtning, användning och utvärdering av information och informationssystem inom hälso- och sjukvården, omsorgen och i preventivt syfte.


Behörighetskrav

Behörig att anställas som assisterande lektor är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet samt avlagt doktorsexamen inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde och utöver doktorsavhandlingen publicerat minst tre vetenskapliga referensgranskade (peer reviewed) originalpublikationer.  Den sökande ska även ha uppvisat delvis utmärkt pedagogisk erfarenhet och skicklighet samt god pedagogisk självständighet. Den sökande ska även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt Sveriges universitets- och högskoleförbunds rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet. Dessutom är utmärkt kommunikation i skrift och tal på både engelska och svenska ett krav.

Pedagogisk skicklighet

Uppvisat en omfattande pedagogisk erfarenhet från olika undervisningsformer och för olika grupper på grundnivå och avancerad nivå. Erfarenhet av individuell handledning av examensarbeten inom hälsoinformatik på grund och/eller avancerad nivå Självständigt ansvarat för planering, genomförande och utvärdering av undervisning och examination på grundläggande och/eller avancerad nivå, i betydande omfattning och med dokumenterad hög kvalitet. Erfarenhet av pedagogiska ledningsuppdrag, till exempel som kursansvarig på grundnivå och/eller avancerad nivå.

 
Vetenskaplig skicklighet

Bedrivit forskning inom ämnesområdet hälsoinformatik, sk inom ett av följande delområden: Clinical informatics, Consumer health informatics Vetenskapliga publikationer av hög kvalitet i etablerade internationella vetenskapliga tidskrifter inom hälsoinformatik som första och/eller senior författare 

 
Bedömningsgrunder

 

  • uppvisat en omfattande pedagogisk erfarenhet från olika undervisningsformer och för olika grupper på grundnivå och avancerad nivå.
  • erfarenhet av individuell handledning av examensarbeten på grund och avancerad nivå
  • självständigt ansvarat för planering, genomförande och utvärdering av undervisning och examination på grundläggande och avancerad nivå, i betydande omfattning och med dokumenterad hög kvalitet.
  • erfarenhet av pedagogiska ledningsuppdrag, till exempel som kursansvarig på grundnivå och avancerad nivå.
  • genomfört pedagogiskt utvecklingsarbete som resulterat i förbättrad utbildning och som har presenterats nationellt eller internationellt.

 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.


Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om LIME.

Läs mer om HIC.

 

Ansökan

En ansökan ska innehålla följande dokument helst på engelska (eller svenska): CV och meriter presenterad i enlighet med Karolinska Institutets kvalifikationsportfölj

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 augusti 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3137/2022
Kontakt
  • Professor, Sabine Koch, sabine.koch@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-08-08
Sista ansökningsdag 2022-08-29

Tillbaka till lediga jobb