Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik

- med inriktning mot utbildning och forskning

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Verksamheten vid Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik, CLINTEC, utgör basen för gränssnittet mot den akademiska sjukvården. Vi söker nu en professor som kan utveckla verksamheten i den riktningen inom området logopedi. Enheten för logopedi är en av 14 enheter vid CLINTEC och med huvuduppdraget att bedriva utbildning och forskning i logopedi med hög kvalitet. Området omfattar problem att kommunicera på grund av svårigheter med språket, rösten eller att tala, samt sväljstörningar. Enheten bedriver grundutbildning för logopeder med ansvar för logopedprogrammet, vidareutbildning på avancerad nivå som kan användas i en masterexamen i logopedi samt forskarutbildning.  Forskningen och forskarutbildningen vid enheten bedrivs i grupperingar med olika fokus inom området logopedi.

Ämnesbeskrivning

Logopedi beskriver och förklarar olika svårigheter med människors kommunikation och med att svälja samt vilka följder det kan få för människors hälsa och livskvalitet. Logopeder är behöriga att arbeta med både kommunikations- och sväljsvårigheter. Området vilar på en akademisk flervetenskaplig disciplin som ansvarar för att utöka kunskapsbasen om störningarnas karaktär, precisionen i diagnostiseringen och effektiviteten i den kliniska behandlingen av dem.

Din roll

Anställningen är inriktad mot utbildning och forskning. Vi söker en person med starkt engagemang och hög vetenskaplig kompetens inom huvudområdet logopedi.  Arbetsuppgifterna omfattar utbildning, forskarutbildning och forskning med inriktning på att öka kvalitet och kvantitet inom området logopedi.I tjänsten ingår undervisning och ansvarsuppdrag på logopedprogrammet för fortlöpande kvalitetsutveckling och kvalitetssäkring av utbildning som motsvarar högt ställda krav från universitetet. I detta ingår fortlöpande utveckling vad gäller förutsättningar för lärande, pedagogik och effektivitet samt stärkt forskningsanknytning av utbildning inklusive verksamhetsintegrerat lärande. Att aktivt stimulera enhetens lärares forskningsanknytning och ökad vetenskaplighet i den kliniska verksamheten är prioriterat.

Som professor har du ett akademiskt ledarskap inom relevanta områden av logopedi med nationellt och internationellt samarbete såväl inom utbildning som forskning. Du förväntas initiera, upprätthålla och utveckla aktiva forskningssamarbeten, söka anslag, leda forskningsprojekt samt handleda doktorander. Din verksamhet ska vara förenad med klinisk verksamhet där du ska verka för etablering av evidensbaserade terapiformer eller behandlingsprinciper genom implementering av egen forskning eller forskning som baseras på nationella eller internationella rön.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor är den som visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet och klinisk skicklighet.  (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet). Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt SUHFs rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper.

Förutom formell pedagogisk kompetens ska du även ha erfarenhet av pedagogisk utveckling och omfattande erfarenhet av undervisning inom logopedi samt handledning av doktorander.  Du ska ha en egen forskningslinje inom ämnesområdet och ha erfarenhet av ledande funktion i forskningssamarbeten.

Anställningen kommer att förenas med klinisk tjänstgöring som legitimerad logoped vid Karolinska Universitetssjukhuset och därför ska sökande inneha logopedexamen och uppfylla krav för legitimation i Sverige. Eftersom tjänsten innefattar klinisk anställning ska den sökande besitta kunskap och färdighet i svenska språket (C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS)), förutom goda kunskaper i engelska. 

Bedömningsgrunder 

Anställningen har en inriktning mot utbildning och forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: pedagogisk skicklighet (3), vetenskaplig skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2), och klinisk skicklighet (2).

Vid anställning som professor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen 3.1.2 i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Skicklighet i att planera, genomföra och leda forskning samt att kommunicera forskning med det omgivande samhället.
  • Skicklighet i att planera, genomföra, leda och utvärdera undervisning med såväl bredd som djup samt ett reflekterande förhållningssätt till undervisning och lärande.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av lednings- och utvecklingsuppdrag liksom formell ledarskapsutbildning.
  • Dokumenterad erfarenhet av pedagogiska ledningsuppdrag.
  • Erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete eller forskning.
  • Erfarenhet av samarbete med närliggande discipliner, nationellt och internationellt.
  • Erfarenhet av undervisning och handledning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
  • Erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället inklusive yrkesverksamma logopeder och samverkande professioner.
  • Att ha erhållit forskningsanslag i konkurrens.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik

Enheten för logopedi

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska bestå av följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i normalfallet både nationella och internationella.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad - och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2588/2021
Kontakt
  • Christina Samuelsson, Christina.samuelsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Wietze de Vries, SACO, 08-52484057,wietze.de.vries@ki.se
  • Christina Hammarstedt, christina.hammarstedt@ki.se
Publicerat 2022-04-21
Sista ansökningsdag 2022-05-12

Tillbaka till lediga jobb