Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Målet vid enheten för biokemisk toxikologi är att utföra forskning av högsta kvalitet för att förstå sambandet mellan olika exponeringar och sjukdomar. Vi arbetar med olika cellmodeller, utveckling av så kallade ”adverse outcome pathways” samt med riskbedömning. Vi rekryterar nu en postdoktor som kommer att arbeta med Docent Hanna Karlsson i ett samarbetsprojekt relaterat till toxiska effekter av nanopartiklar.

Din roll

Projektet är en del av ett EU-projekt (kallat nPETS) som fokuserar på att förstå hälsoeffekter av nanopartiklar från transportsektorn. Vi söker nu en motiverad postdoktor med intresse och erfarenhet av experimentell toxikologi. Som postdoktor i projektet kommer du att samarbeta med forskare som är involverade i att samla in nanopartiklar från olika miljöer (som genereras i laboratoriet eller samlas från olika områden) och kommer att ansvara för toxicitetstestning. Du kommer extrahera nanopartiklarna från filtren för att sedan exponera odlade celler (lungceller, makrofager) för dessa och undersöka toxicitet med fokus på genotoxicitet och inflammation. Genom att samarbeta med forskare vid Stockholms universitet kommer viss exponering ske med mer avancerad metodik (”air-liquid interface exposure”).

Vem är du?

Sökanden förväntas vara en entusiastisk kandidat med stor kunskap inom cellbiologi och toxikologi. Erfarenhet av cellodling och bedömning av toxicitet krävs. Tidigare arbete med (nano)partiklar och toxicitetstest med fokus på genotoxicitet och/eller inflammation med hjälp av tekniker så som kometmetoden, ELISA/multiplexing, flödescytometri, mikroskopi och RT-PCR är att föredra och erfarenhet av mer avancerad cellodlingsmetodik kan vara meriterande. Kandidaten måste kunna arbeta i ett team med forskare från olika discipliner och flytande engelska är ett krav.

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1524/2021
Kontakt
  • Hanna Karlsson, docent, hanna.l.karlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2021-03-24
Sista ansökningsdag 2021-05-10

Tillbaka till lediga jobb