Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Sektionen för klinisk geriatrik

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för klinisk geriatrik, med över 100 anställda och anknutna forskare är lokaliserad både i Neo Campus Flemingsberg samt i Q-huset i Solna. Vi bedriver både forskning med fokus på kognitiv nedsättning, demens och andra åldersrelaterade sjukdomar samt geriatrisk utbildning. Vår forskning är mångfacetterad i nära samarbete med ledande universitet och kliniker över hela världen. Forskningen är kliniskt inriktad med tonvikt på diagnos, prevention och behandling. Avdelningen har ett nära samarbete med Medicinsk Enhet Åldrande inom Tema Inflammation och Åldrande på Karolinska universitetssjukhuset.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskargrupp och projekt

Demenssjukdomar orsakar enormt lidande men det finns i nuläget ingen behandling som kan bromsa sjukdomen. Svenska Register for Kognitiva sjukdomar/Demenssjukdomar (SveDem) inkluderar över 95000 patienter och över 130000 minnesuppföljningar. Du som anställs som postdoktor hos oss har möjlighet att skapa en maskininlärningsalgoritm som upptäcker läkemedel som patienterna tar för andra sjukdomar som förknippas med mildrad minnesförsämring över tid. 

Din roll

Rollen som postdoktor innebär att du självständigt förbereder och selekterar data, genomför analyser med maskininlärning och validerar metoder och resultat med medicinsk kunniga forskare i teamet. Våra kollegor på KTH Kungliga Tekniska Högskolan kommer handleda de tekniska aspekterna av maskininlärning.

Det här är en tidsbegränsad anställning på heltid under ett år med eventuellt möjlighet till förlängning. 

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du har en stark bakgrund inom maskininlärning och intresse för tvärvetenskaplig forskning med kliniker. Kunskap inom medicin, klinisk forskning, epidemiologi eller biostatistik önskvärt men är inte ett krav. Kandidaten måste ha intresse för att bygga kunskap och färdigheter som krävs för tvärvetenskaplig medicinsk forskning.

Skicklighet för datahantering och analys (SPSS, eller/och SAS, R, STATA, Python) är meriterande. Dokumenterade erfarenhet inom utveckling och tillämpning av nya metoder är en fördel.

Tjänsten kräver utmärkta engelska språkkunskaper och samarbetsförmåga. Svenska språkkunskaper är meriterande.

Vi betonar vetenskaplig expertis, statistisk kompetens och samarbete när vi bedömer sökande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg


Din karriär fortsätter här

Läs mer om SveDem här

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  • Ett ansökningsbrev

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2021-04-20.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1347/2021
Kontakt
  • Sara Garcia-Ptacek, MD, PhD. , sara.garcia-ptacek@ki.se
  • Maria Eriksdotter, Professor, maria.eriksdotter@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-03-23
Sista ansökningsdag 2021-04-20

Tillbaka till lediga jobb