Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan global hälsa och hälsoekonomi. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Kandidaten kommer att arbeta i ett team vid institutionen för global folkhälsa och kommer att delta i ett forskningsprojekt som undersöker de sociala och ekonomiska kostnaderna för tuberkulos (TB). Den valda kandidaten kommer att genomföra den kvantitativa analysen som matar in utvecklingen och valideringen av en prediktiv riskpoäng för att bedöma TB-patienter som sannolikt kommer att uppleva socioekonomiska konsekvenser (katastrofala kostnader och stigma). Kandidaten kommer vidare att involveras i analysen för att jämföra två olika metoder som för närvarande används av WHO för att mäta katastrofala kostnader bland patienter som får TB-behandling. Kandidaten kommer specifikt att stödja utvecklingen av dataanalysplanen och leda rapportskrivning och relevanta publikationer relaterade till projekten.

Dessutom förväntas den valda kandidaten att stödja/bistå i utvecklingen av nya forskningsförslag genom att bidra till beviljande av skriftliga ansökningar. Andra ytterligare uppgifter kan också ingå, inklusive men inte begränsat till, rapportering om forskningsprojektets status, hjälp med en systematisk granskning av socialt skydd och hjälp med undervisningsaktiviteter som kan äga rum inom institutionen

Vem är du?

Den valda sökanden måste ha en magisterexamen i samhällsvetenskap, helst med relevans för folkhälsa och / eller hälsoekonomi / hälsopolitik. Tidigare erfarenheter relaterade till genomförande av folkhälsoprogram och kostnadsstudier. Ett bevisat intresse för global hälsa och tidigare arbetserfarenhet i miljöer med låg och medelinkomst krävs. Kritisk analysfärdighet av data med hänvisning till global hälsa, med tidigare erfarenhet av att arbeta med dataprogramvara som SPSS eller Stata är obligatoriskt. Kandidaten måste visa tidigare erfarenhet av forskning eller projektledning, ha erfarenhet av kvantitativ dataanalys, systematisk översyn och utmärkta kunskaper i engelska. Kandidaten ska också ha god kommunikationsförmåga och kunna arbeta effektivt i ett internationellt och tvärvetenskapligt team. Tidigare publicerad och erfarenhet av dataprogramvara är meriterande. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för global folkhälsa

Läs mer om forskargruppen SIM

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 februari 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-647/2021
Kontakt
  • Kristi Sidney Annerstedt, biträdande lektor, kristi.sidney@ki.se
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • SACO styrelse, saco@ki.se
Publicerat 2021-02-08
Sista ansökningsdag 2021-02-22

Tillbaka till lediga jobb