Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Denna position är placerad inom Anna Fogdell-Hahns forskningsgrupp. Gruppens fokus är för närvarande att arbeta med autoimmuna sjukdomar och konsekvenserna av kronisk behandling med biofarmaceutiska läkemedel (biologiska läkemedel). Som tidigare partner i ett EU-projekt och med det nuvarande Vinnova-bidraget samarbetar vi med läkemedelsbranschen och syftar till att bygga upp en hållbar överföring av metoder för analys av anti-läkemedels antikroppar (anti-drug anitbodies, ADA) i klinisk praxis. Vi är också ansvariga för analys av ADA i COMBAT-MS-studien och har initierat en europeisk plattform som stödjer ADA och test av läkemedelsnivåer kallad BIOPIA . 

Arbetsuppgifter
Vi söker en person med kunskap inom immunologi, som gärna vill bli expert på immunogenicitet, företrädesvis med erfarenhet av klinisk immunologi och behandlingsstudier. Som postdoktor kommer du att arbeta med grundläggande forskning av mekanismer som leder till immunogenicitet samt utveckla, validera och tillämpa ADA test i klinisk rutin.

Kvalifikationer
Behörig att antas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Vi söker någon med en doktorsexamen inom farmakologi, immunologi, biomedicin eller liknande. Vid utvärdering av sökandes meriter lägger vi särskild vikt vid forskningsintresse inom klinisk immunologi, liksom kvaliteten och nivån på tidigare forskningsaktiviteter. Det är önskvärt att du som sökande är noggrann och självständig i utförande av ditt arbete. Utmärkt kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska är en fördel. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1913/2019
Kontakt
  • Anna Fogdell-Hahn, Forskargruppsledare, anna.Fogdell-Hahn@ki.se, 08- 517 702 51
  • Elin Hammergård, HR-administratör, elin.hammergard@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2019-03-22
Sista ansökningsdag 2019-04-14

Zurück zu Stellenangeboten