Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår forskargrupp arbetar med att förstå hur förändringar i fettcellsfunktion och ursprung är relaterade till kardiometabola sjukdomar, såsom typ 2-diabetes och koronarskleros. Vår grupp består av 15-20 medlemmar och har all infrastruktur som krävs för att utföra avancerad translationell forskning, inklusive ett fullt utrustat prekliniskt laboratorium och en klinisk forskningsenhet.

Din roll

Som postdoktor i vårt prekliniska laboratorium kommer du jobba självständigt i en kreativ miljö. Ditt projekt fokuserar på att förstå hur specifika fettcellssubtyper nybildas från progenitorer och hur denna process är påverkad vid metabol sjukdom. Du kommer hantera kliniska prover och arbeta med ett antal avancerade metoder inom cellbiologi, fysiologi och bioinformatik.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Erfarenhet av standardmetoder inom cell- och molekylärbiologi (såsom kloning och cellodling) och bioinformatik (R, Python eller liknande) är ett krav för att genomföra projektet. Det är en klar fördel om sökanden har erfarenhet av geneditering med Cas9. Därutöver ska den ansökande kunna prioritera bland sina uppgifter, nå deadlines och arbeta självständigt. Eftersom den sökande kommer att arbeta nära forskare med olika bakgrunder krävs goda kunskaper i engelska (skriftlig och muntlig) och utmärkta interpersonella färdigheter för denna position.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering:  Flemingsberg

Mer om vår grupp här

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En kort översikt av din forskningskarriär och en beskrivning av varför du söker denna tjänst (inte längre än en sida).
  • Ett fullständigt CV, inklusive datum för disputation, titel på avhandlingen, nuvarande och tidigare akademiska positioner samt tekniska (metoder) och bioinformatiska färdigheter.
  • En komplett lista över publikationer.
  • Kontaktinformation till minst två referenser där du förklarar deras relation till dig

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 maj, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1711/2024
Kontakt
  • Niklas Mejhert, niklas.mejhert@ki.se
  • Mikael Rydén, mikael.ryden@ki.se
Facklig företrädare
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb