Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskargruppen för neuroepidemiologi fokuserar på att öka förståelsen för neurologiska sjukdomar, särskilt multipel skleros (MS), dess förlopp och konsekvenser, och att identifiera faktorer som påverkar utfallet av MS. I gruppen ingår för närvarande cirka 10 epidemiologer, genetiker, neurologer och statistiker. Vi strävar efter att främja tvärvetenskapliga samarbeten mellan forskare, patienter och kliniker genom flera nationella och internationella projekt med speciellt fokus på samarbeten med läkemedelsbolag kring säkerhetsstudier och effektivitetstudier. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå. 

Din roll

Vi söker en forskningsspecialist för att stödja och delta i epidemiologisk forskning. Detta inkluderar hantering och organisering av stora datamängder som data från det svenska MS-registret och andra nationella och internationella databaser samt att förbereda och utföra analyser av stora datamängder. Projekten är oftast relaterade till olika utfall av MS, såsom sjukdomsprogression, behandlingseffekter och effekterna av socioekonomiska faktorer på MS och genomförs inom forskargruppen, såväl som i nationella och internationella samarbeten. För den aktuella tjänsten blir en viktig arbetsuppgift att vara ansvarig för den svenska delen av ett internationellt projekt avseende säkerheten för nya läkemedelsbehandlingar av MS.

Behörighetskrav

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av att arbeta med stora databaser och patientregister samt betydande kunskap om olika statistiska analysmetoder inklusive R, STATA och / eller SAS. Kunskap med SQL-programvara är en fördel. Tidigare erfarenhet av att arbeta med data från MS-patientregister är starkt meriterande. Utmärkta kunskaper i engelska krävs. Denna position involverar många samarbeten med forskare, forskargrupper och större konsortier och därför är förmågan att samarbeta nödvändig. Du förväntas också kunna arbeta självständigt, visa initiativ och vara flexibel inför vilka uppgifter som ska prioriteras vid en given tidpunkt. Vi betonar vetenskaplig expertis när vi bedömer sökande.

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation. För den här tjänsten söker vi dig med doktorsexamen med fokus på statistik/biostatistik, epidemiologi eller genetik.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer tillhöra

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 april 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1636/2024
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, HR-administratör, 0852483047
  • Anna Glaser, Senior forskningsspecialist, 08-52484501
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb