Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en motiverad och skicklig postdoktor för att bidra till ett spännande projekt om CAR T-cellsterapi i docent Isabelle Magalhaes team. Arbetet kommer att utföras vid enheten för terapeutisk immunologi och transfusionsmedicin vid institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknologi, i nära samarbete med professor Michael Uhlins grupp.

Din roll

Vårt projekts primära mål är att förbättra CAR T-cellsterapin, särskilt vid solida tumörer. Det vill vi göra genom att optimera CAR T-cellproduktion (t.ex. odlingsförhållanden), val av T-cellkälla/undergrupp för CAR-produktion och CAR-designförbättringar. Vår grupp har etablerat CAR T-cells prekliniska modeller av solida tumörer (d.v.s. äggstockscancer, Schoutrop et al., Cancer Res 2021; Schoutrop et al., JITC 2023) och utvärderat effekten av mesotelinriktade CAR T-celler in vitro och in vivo.

Du kommer att vara involverad i att producera CAR T-celler och utvärdera deras egenskaper in vitro och in vivo samt utveckla ortotopiska djurmodeller av cancer. Vi vill rekrytera en oberoende och framåtblickande person som vill generera och testa experimentellt förbättrade CAR-designer. De metoder som används kommer att omfatta cellodling, genetisk modifiering, flödescytometri, funktionella analyser och djurförsök. Dessutom kommer du att uppmuntras att handleda studenter och skriva anslagsansökningar.

Vem är du?

För att bli anställd som postdoktor har du en doktorsexamen inom området immunologi eller immunterapi av cancer och ett stort intresse för immunterapi.

Du behöver även ha:

 • Minst en förstaförfattarpublikation i en erkänd peer-reviewed tidskrift
 • Experimentell kunskap om immunologiska metoder
 • Effektiv kommunikation på engelska, både i tal och skrift
 • Praktisk erfarenhet av cancerdjurmodeller
 • Utmärkt kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta tillsammans
 • Förmåga att arbeta självständigt och med flera projekt parallellt

Det är meriterande om du har:

 • Praktisk erfarenhet av cellodling, cellsortering och avancerad flödescytometri
 • Erfarenhet av virala vektorer för celltransduktion

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg 


 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3720/2023
Kontakt
 • Isabelle Magalhaes, Isabelle.Magalhaes@ki.se
Facklig företrädare
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-10-03
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb