Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Den seniora forskaren Juan Dus laboratorium arbetar med projekt om värd-mikrobiominteraktion inom en vetenskaplig transnationell miljö. Gruppen använder en bred tvärvetenskaplig metodik för att studera gränssnittet mellan klinisk epidemiologi och de mikrobiologiska, immunologiska och genetiska aspekterna av människans mikrobiom och dess koppling till hälsa och sjukdom. Vi söker nu en Forskningsspecialist till vår grupp.

Din roll

Som Forskningsspecialist hos oss förväntas du spela en ledande roll i att generera vetenskapliga hypoteser, utföra experiment, analysera data samt förbereda presentationer av resultat och manuskript. Som Forskningsspecialist krävs det att du kan arbeta självständigt. Du kommer att arbeta med flera projekt relaterade till det vaginala mikrobiomet, inklusive odling och interaktionsstudier av vaginala mikrober.

Vem är du?

För att anställas som Forskningsspecialist krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Krav

 • Vi söker en dig som har dokumenterad expertis inom cellodling, särskilt primär cellodling, celltransfektion, siRNA-screening och relaterade studier av onkogenesmekanismer
 • Erfarenhet av RNA-extraktion
 • Erfarenhet av Expressionsbaserad arrayanalys
 • Erfarenhet av RT-qPCR
 • Erfarenhet av proteinextraktion och western blotting
 • God förmåga att behärska det engelska språket, i tal och skrift
 • Utmärkt kunskap inom vetenskapligt skrivande

Meriterande

Du som söker bör ha god kommunikationsförmåga och förmåga att interagera effektivt och arbeta produktivt i ett team av forskare. Tyngdpunkten kommer att ligga på personlig lämplighet, liksom förmågan och tidigare erfarenhet av laborativt arbete.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-10-15

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3562/2023
Kontakt
 • Juan Du, juan.du@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Carina Ekelund, OFR, carina.eklund@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb