Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Denna tjänst är ett unikt tillfälle att bedriva forskning inom forskargruppen Global och Sexuell Hälsa (GloSH), på Institutionen för global folkhälsa (GPH), Karolinska Institutet. 

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med syfte att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder samt bidra med kunskapsunderlag till riktlinjer och policydokument. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 10 forskargrupper, omkring 100 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Din roll

Arbetet kommer utföras vid Institutionen för global folkhälsa (GPH) vid Karolinska Institutet i Solna. Du förväntas att självständigt bedriva egen forskning men också att hjälpa till i befintliga forskningsprojekt inom global sexuell och reproduktiv hälsa. I arbetsuppgifterna ingår att skriva ansökningar, projektkoordinering, projektredovisning, kvantitativ dataanalys, vetenskapligt skrivande och tät kommunikation med både nationella och internationella partners. Handledning av studenter på avancerad och forskarnivå kommer också att förväntas, samt undervisning i global hälsa och sexuell och reproduktiv hälsa. Du kommer också att vara en viktig del av forskargruppen och förväntas att aktivt delta i arbetet och utveckling av gruppen. Kortare eller längre resor utanför Sverige är aktuellt.  

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Obligatoriska krav omfattar en doktorsexamen i epidemiologi, folkhälsa, global hälsa, demografi eller motsvarande vetenskaplig kompetens. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är även ett obligatoriskt krav.
Den sökande ska också ha goda färdigheter i kvantitativ dataanalys såsom överlevnadsanalys, medlingsanalys, social nätverksanalys, biostatistik, och epidemiologi samt  att självständigt kunna utföra multivariabla dataanalyser.

Erfarenhet av att arbeta med enkätdata för att analysera normer och värderingar är meriterande. Likaså erfarenhet av att skriva publikationer, bidragsansökningar och/eller projektsamordning helst på internationell nivå. Samt erfarenhet av forskning i global hälsa och sexuell och reproduktiv hälsa och HIV, även erfarenhet av arbete i låginkomstländer.

Som person är du  självständig, drivande och positiv med ansvarskänsla och med tidigare erfarenhet av att arbeta med forskare och annan personal från olika länder och kulturer. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 

Läs mer om forskargruppen Global och Sexuell Hälsa 

Läs mer om Institutionen för global folkhälsa

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar och arbetslivserfarenhet utanför akademin, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)


Tjänsten är en visstidsanställning under två år, men kan ske på deltid. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2023. Intervjuer kommer att ske under augusti månad. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2116/2023
Kontakt
  • Anna Mia Ekström, anna.mia.ekstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • SACO styrelse, saco@ki.se
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb