Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar och omfattar avancerad grundläggande vetenskaplig, klinisk och epidemiologisk forskning. Dessutom är det en av de största utbildningsinstitutionerna vid Karolinska Institutet. En postdoktorandtjänst finns nu tillgänglig vid avdelningen för klinisk fysiologi.

Forskningen

Idag finns det över tolv miljoner canceröverlevare i Europa, många av dem lever med sjukdoms- och behandlingsrelaterade biverkningar. Vi och andra forskargrupper har visat att fysisk aktivitet efter en cancerdiagnos leder till bibehållen fysisk funktion och livskvalitet. Sambandsstudier och studier på djur tyder även på att individer som är fysiskt aktiva efter sin diagnos svarar bättre på behandling och har en minskad risk för återfall. I en djurstudie kunde vi nyligen visa att immunförsvaret, och speciellt cytotoxiska T-celler, är avgörande för de anti-tumorala effekterna av träning.

Projektet

Projektet är en del av en Horizon2020 finansierad träningsintervention för individer med metastaserad bröst cancer – PREFERABLE, med ett särskilt fokus på att koppla träningseffekterna på immunförsvaret till sjukdomsprogression och behandlingssvar. Data från den humana interventionen kommer även att följas upp i friska försökspersoner och i djurexperimentella försök. Den sökande som anställs kommer att ha tillgång till patientdata, relevanta djurmodeller, samt högteknologiska pre-kliniska och kliniska faciliteter i en innovativ och translationell miljö. 

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker en disputerad individ med erfarenhet av data analys från kliniska studier. Tidigare erfarenhet av human fysiologiska testmetoder, arbete med djurmodeller samt immunologiska metoder och flödescytometri är meriterande. Ett starkt intresse för translationell forskning, och förmågan att samverka effektivt och produktivt i ett interprofessionellt team och en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, kompetens och förmåga samt tidigare dokumenterad erfarenhet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Tjänsten är tillgänglig på Avdelningen för Klinisk Fysiologi, Institutionen för Laboratoriemedicin Institutet. Forskningen vid institutionen syftar till en ökad förståelse för kopplingen mellan fysisk aktivetet och hälsa och utförs i nära samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs om Institutionen för laboratoriemedicin:

https://ki.se/en/labmed/department-of-laboratory-medicine

Läs om avdelningen för klinisk fysiologi:

https://ki.se/en/labmed/division-of-clinical-physiology

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1220/2023
Kontakt
  • Helene Rundqvist, helene.rundqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist, SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb