Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att kartlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa (www.ki.se/imm/iir) bedriver forskning om arbete och hälsa med fokus på intervention och implementering. Målsättningen är att genom högkvalitativ forskning och utbildning utveckla, utvärdera och implementera evidensbaserade och kostnadseffektiva metoder av betydelse för samhället. Vår forskningsenhet är tvärvetenskaplig och består av cirka 20 medarbetare.

Din roll

Kandidaten förväntas genomföra ledande kollaborativ forskning inom området muskuloskeletal hälsa samt att söka externa medel för att stödja denna verksamhet. Hen förväntas leda en forskningsgrupp som arbetar med diagnos, prevention, manuell behandling och rehabilitering av muskuloskeletal smärta, främst ryggradsrelaterad smärta. Kandidaten skall arbeta för att stärka forskningsenhetens expertis i metoder för prediktion av framgångsrik manuell behandling, användandet av frekventa mätningar för uppföljning samt översiktsstudier inom området muskuloskeletala smärttillstånd. Utlysningen gäller forskning.

Behörighetskrav

Behörig att vara anställd som senior forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens samt uppfyller Karolinska Institutets krav på docentkompetens och kan visa till pågående forskning.

Kandidaten skall ha starka meriter inom muskuloskeletal forskning inklusive interventionsstudier och randomiserade prövningar, företrädningsvis inom kvantitativa metoder och kvantitativa statistisk. Kandidaten måste påvisa erfarenhet inom rekrytering och retention av forsknings-subjekt och i användandet av upprepade mätningar. Då enheten använder SMS Track för att samla in frekvent data, är kunskap om detta system samt analys av sådan data meriterande. Det läggs vikt på dokumenterade erfarenheter av praktikbaserade forskningsnätverk samt klinisk erfarenhet som manuell terapeut. Slutligen är vetenskaplig självständighet och ledarskap viktiga egenskaper. Sista författare i publikationer som är publicerade i internationella referentgranskade tidskrifter är meriterande.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet. Vi söker en självständig senior forskare som är i forskningsfronten inom området utveckling och utvärdering av interventioner för muskuloskeletal hälsa. Kunskap inom evidensbaserad praktik, prevention och behandling av muskuloskeletala besvär, systematisk utveckling av insatser inom interventionsforskning samt systematiska översikter demonstreras genom vetenskapliga publikationer.

Det är särskilt meriterande att den sökande har deltagit i EU-projekt. Internationella kontakter och samarbetsmöjligheter vid utländska universitet och forskargrupper är av betydelse, vilket visas genom anslag och publikationer som omfattar sådana samarbeten.

Klinisk erfarenhet inom manuell behandling är meriterande då arbetet kräver insikt i vanliga procedurer och terminologi.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

https://ki.se/en/imm/unit-of-intervention-and-implementation-research-for-worker-health

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3895/2022
Kontakt
  • Lydia Kwak, enhetschef, +46-(0)8-52483323,lydia.kwak@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, +46-(0)8-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, +46-(0)8-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-10-10
Sista ansökningsdag 2022-10-24

Tillbaka till lediga jobb